Ha egy kamionos elalszik útközben akkor elveszik a jogsiját?
"Szerintem biztos, ráadásul ki az a hülye aki úgy vezetne hogy mindjárt elalszik, hiszen a kamionosoknak az ágyuk kb 10 cm-re mögöttük van :DD miért kockáztatna"
EL kell hogy szomorítsalak, nagyon sokan kockáztatnak. Anno kitalálták az AETR-t, ami minket védene, de belföldön ez gyakorlatilag nem betartható. Volt idő amikor belföldön nekem is megvolt a napi 18-20-21 óra munkaidőm, ráadásul több egymást követő napon is. Egyfelől így kaptam viszonylag normális fizetést, másfelől közölték, ha nem tetszik, akkor van a helyemre jelentkező. Ha nem megyek bukom a munkahelyem, ha megyek ás gáz van akkor jobb esetben csak megbüntetnek, rosszabb esetben balesetezek amiből még lehet letöltendő is. Oldalakat tudni, hogy a közúti fuvarozás hány sebből vérzik, hány helyen történik szabalysértés, vagy arra kényszerítés.
Nemzetköziben azért általában betartják az AETRt, de rengeteg olyna kollegát ismerek aki vasárnap úgy indul, hogy a kezében van előre 6 napra legyártva a "szabadságos papaír". A románok is így nyomják, feljönnek a határig egy seggel, ott korong/kártya be és kezdi a 9-10 órás vezetését (7-800km után) jobb esetben egyedül, roszabb esetben 4 kérben és akkor 18 óra szenvedés vár rá. Az se hobbiból megy annyit, amennyit...
Szerintem akkor jár csak jól, ha elveszik és nem próbafekvésre viszik. Apám is kamionozik, én is sofőrködtem, ő mindig azt mondta, hogy aki vezet egyik lába a temetőben van a másik pedig a börtönben.
A hülye pedig aki fáradtan is vezet az legtöbbször azért teszi, mert van otthon egy vagy több pl 15 éves lánya fia akit el kell tartson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!