Ha a parkoló őr miatt károm keletkezett, élhetek kártérítési igényel? (lent)
Megbüntetett a parkolóőr (jogosan). elfelejtettem jegyet venni. valóban elfeledtem, mert a cégem előtt hagytam a kocsim és elfeledtem parkolási idő kezdetekor beállni... nade nem ez a lényeg.
Szokás szerint mikulás zacsi. Belegyűrve az ablaktörlő lapát alá. Na... Ezt én nem vettem észre. Rákapcsoltam az ablaktörlőt... és recccs... elszakadt az ablaktörlőgumim, aminek darabja 9500Ft.-
Álláspontom szerint nem is nyulhatna hozzá a kocsimhoz az őr. Végül is magán tulajdon. Szerintem ez rongálás. de az tuti, hogy károkozás...
Lehet élni valamilyen formában kártérítési igényel szerintetek?
Szerintem nem.
Guminak a darabja pedig 1-2ezer Ft-nál nincs több.
Legalábbis átlag autóhoz...
1-2000 egy utángyártott lapát. Namost én had ne vegyek rá azt, amikor más hülyesége miatt gajjra megy a gyári. Nem nehéz nem észrevenni, akkor amikor a jobb lapát alá gyűrik be a zacsit, háromba hajtva, te pedig a bal hátulja felől megközelíted a kocsit és beugrasz a kocsid sofőr ülésébe... Fogadjunk te sem azt nézegeted, hogy van e szerelmes leveled minden elindulás előtt.
Térjünk vissza a kérdésre...
ha a jobb elsőre raknak kerékbilincset és el akarsz indulni és netán van a kocsinak baja, akkor is ők a hibásak??te vagy hibás kétszer is
1) mert nem vettél jegyet, de ez mellékes
2) nem nézted meg az autót mielőtt elindultál, ha lelopják a kereket és alátéglázzák akkor mi van??
szóval új ablaktörlőgumi és birság kifizet
Elvileg éppen követelnetnél, csak mi a bizonyíték?
Ha egyértelműen be tudnád bizonyítani ok-okozati összefüggésekkel, hogy a parkolóőr tevékenysége miatt történt, akkor talán.... De gondolom nincs 2-3 független tanúd vagy esetleg bármilyen felvételed...
Mindenesetre egy levelet írhatsz a parkolócégnek, hadd dolgozzanak a szemétládák egy kicsit, de valszeg meg fogod kapni az alapértelmezett elutasító választ, miszerint ha nincs bizonyítékod, húzz anyádba, és különben is a parkolóökrök a XYXYXV törvény SDSD cikkeje alapján végzik munkájukat, amelyet fokozatos ellenőrzéssel biztosítanak.
15:00-nek igaza van, azzal kéne kezdeni. -> Te voltál a hibás, duplán is.
Ez van, érdekes módon én észre szoktam venni még a kicsi reklám papírt is a szélvédőn.
Nem az ő hibája, hogy bekapcsoltad az ablaktörlőt és inkább hagyd a fenébe az egészet, a rendőrök jóformán körberöhögnek, ha emiatt teszel feljelentést és a végén te járhatsz még rosszabbul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!