Mitől lett ennyire drága a gázolaj?
Így jártál!
Én eddig mindig a drága benzint vettem, most is, csak a dízel még a benzinnél is drágább
Ne sírj, a dízel még így is jóval keveebbet eszik, és az adótartalma is kisebb még mindig a benzinnél!
"Az áfát is beleszámítva mintegy 16 forinttal drágítja a gázolajat a jövedéki adó 13 forintos emelése 2011. november 1-jén, az emelés valószínűleg más termékek és szolgáltatások árára is hatni fog, mivel a dízel fontos szerepet játszik a szállításban. A parlament döntésének értelmében a gázolaj jövedéki adója 110,35 forint lesz novembertől a jelenlegi 97,35 forinttal szemben, a benziné nem változik, 120 forint lesz."
Az első válaszoló vicces volt, jót derültem. :)
A harmadiknak üzenem, hogy ne menjünk ebbe bele, mindenki maga dönti el, hogy milyen üzemanyag meghajtású autót vesz, a többit nem írnám.
A negyedik válaszadó idézetét köszönöm, de ettől sajnos nem könnyebbültem meg. :) Valahol olvastam, hogy azért volt olcsóbb a gázolaj, mert kevesebben vették civilek - ebbe természetesen nem tartoznak bele a vállalkozók, akár személyautóról, akár nagyobb gépjárműről beszélünk. Viszont talán már több diesel autót adnak el, mint benzinest, így drágább lett a gázolaj jövedéki adója is. Nagyjából ennek köszönhetjük a drágulást.
Szép estét mindenkinek.
Az én 1.6-os gázolajosom 5,2 litert kér 100 km-re, apám 1.6-os benzinese elmegy 6,3-mal (mind a kettő nagyjából 100-as tempóval hajtva, főleg országúton). Ez kb. egy liter 100 km-re, hozzáteszed az üzemanyagok közötti hézagot és azt, amennyivel többet kellett kicsengetni a Diesel-ért amikor elhoztuk a szalonból már nem akkora üzlet.
Lassan télen is motorral kell járnom..
Milyen autókról van szó kedves utolsó? Nem mindegy ám...
A családunkban 2 clio van. Egy 1.5dízel, és egy 1.4 benzin.
A dízel 4,7, a benzines 6,7 de ha normálisan hajtanánk, simán 7 fölött enne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!