Autóbalesetes sztorik?
-Hogyan történt?
-Sérülést szereztél e?
-Milyen volt újra vezetni?
stb..
Hogyan történt? Jöttünk haza a 4-es úton. Kb. Szolnok határában (előtte úgy 10-15 km-re) belénk jött egy román autós. Eléggé sietett, csak onnan már nem jutott tovább csak a temetőbe.
Lényegében előzni akart csak nem jött össze, mert szemből jöttek és ő úgy gondolta, hogy befér még elénk bőven. Mikor 'észrevette', hogy elszámolta magát, akkor konkrétan ránk húzta a kormányt, párom hiába fékezett már az előzés láttán, nem sokat számított. Román a fának csapódott, mi meg az árokba kötöttünk ki.
Sérülést szereztem -e? Párom lába tört és folyt belőle a vér. Abban a pillanatban nem láttam, hogy honnan, csak arra emlékszem, hogy folyamatosan azt kérdeztem, hogy él-e és hogy mondjon valamit. Én akkor 37 hetes terhes voltam. Kezem, lábam tört, valamint folyamatosan beszéltem a hasamhoz és simogattam.
Azt hiszem 5 - 10 perc alatt ott voltak a mentősök és a tűzoltók. Rendőröket nem láttam, de lehet, hogy ők is ott voltak. Nem sokra emlékszem, nagyobb volt annál az ijedtségem és idegeskedésem, hogy mi van a párommal és a gyerekünkkel. Egyből a mentőbe raktak és már vittek is a kórházba. Mindent előkészítettek a császárra, így ott már csak altatni és vágni kellett.
A lányunk egészségesen született, semmi probléma nem volt vele. Inkubátorba rakták 24 órára megfigyelésre, de az értékei kiválóak voltak.
Párom kb. 5 napig az intenzíven feküdt velem együtt, majd azután hozták át a lányunkat ismerkedni.
Milyen volt újra vezetni? Húúú .. én terhesség alatt se vezettem és egyenlőre most sem, de párom vezet mióta a gyógytornász engedélyt adott rá. Látszólag nem viselte meg a baleset, mert nem lesz ideges. Annyi van, hogy mikor megyünk rokonokhoz a 4-es úton akkor van, hogy megállunk és elmondunk egy imát, de legtöbbször csak odanézünk és megyünk is tovább.
Nem kívánom senkinek, hogy átéljen bármilyen balesetet, de néhanapján úgy érzem, hogy aznap nem egy élet született, hanem három!
Én még mindig nem tudtam kiheverni pedig két éve történt. Egy Kia Pregio jött nekünk oldalról egy lámpás kereszteződésben. A sofőr úgy gondolta, hogy átcsúszik a sárgán ezért gyorsított de mire beért a kereszteződésbe már jó ideje piros volt a lámpa így mi elindultunk és az autó elejét elkapta de olyan erővel, hogy a motort jó pár méterrel arrébb találták meg. Be voltam kötve és a Merciben volt oldallégzsák de még így is nekivágtam a fejem az autó oldalának és kitörtem az ablakot. Az agyrázkódás mellett vérzett a fülem de a legszarabb az volt, hogy több mint egy hétig nyakmerevítőt kellett hordanom és a nyakam még a mai napig is gyakran megfájdul.
Ilyenkor az ember mindig próbálja összerakni milyen szerencsétlen véletleneknek a sorozata vezetett idáig. Pl ha a fószer nem siett annyira vagy inkább megáll nincs baleset. Ha mi tempósabban indulunk el vagy pár századmásodperccel később jön belénk akkor az autó orr része helyett az ajtót kapta volna telibe és akkor valószínű, hogy túl se élem. Az autóba 1 évvel később alapból benne volt a függönylégzsák azzal lehet még agyrázkódást se kaptam volna és így tovább. Az ilyesmit nem lehet elfelejteni.
Valami baj van a felfogásoddal!
ad1: A kereszteződésbe amúgy se lehetett rendesen belátni és ha azt vesszük alapul hogy 100 km/h óránál cirka 30 métert tesz meg másodpercenként egy autó akkor még 80nál is viszonylag gyorsan odaér hiszen pont az volt a célja hogy átsuhanjon de már akkor rég piros volt nála!
ad2: Egy főútvonalon (70es tábla) az ember nem csúsztatott kuplunggal mászik be a kereszteződésbe hogy benézzen, nem jön e véletlenül egy állat a lámpa ellenére!!!!!!!
ad3: "Tipikus MERCI hozzáállás,, Aham tehát még sztereotípiákat is gyártasz hozzá ezzel el is árultad magad!
ad4: Ha komolyan azt gondolod, hogy egy baleset mindig két emberen múlik akkor azt is bánom, hogy erre a válaszra időt pazaroltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!