Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szoktál stoposokat felvenni?

Szoktál stoposokat felvenni?

Figyelt kérdés
Én nem, mert nem szeretem az idegeneket az autómban, és te?
2011. szept. 17. 06:32
 1/8 A kérdező kommentje:
stoposokat=stopposokat
2011. szept. 17. 06:32
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Én sem. De ha például munkába menet látom, hogy az egyik kolléga gyalogol a cég felé, akkor természetesen félrehúzódok és felveszem.
2011. szept. 17. 07:31
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon régen, amikor még volt közbiztonság megtettem volna, de a mai Magyarországot ismerve, soha!

A napi elrettentő híreket hallgatva még az integető rendőrnek is félve állnék meg, nemhogy stopposnak.

2011. szept. 17. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
Igen, vettem már fel. Na de nem mindenkit, csak akikből "süt", hogy nem lesz probléma. Eddig háromszor vettem fel stopposokat. Egyszer egy négy fős csapatot, ami egy kisfiúból, egy idősebb bácsiból, és két fiatalabb emberből állt és éppen az eperünnepről tartottak haza leányfaluról, hálából meghívtak magukkal, ahová mentek pomázra a lovastanyára buliba , egyszer két egyetemistát, akik stoppal mentek le a Balcsira, egyszer egy fiatal párt, amikor jöttem le Dobogókői kirándulásomról és már elment az utolsó buszuk. Én meg szeretem a kalandot és szeretek emberekkel megismerkedni, szívesen felveszek, ha azzal segítek:) Korábban engem is sokszor felvettek:) Úgy emlékszem, hogy ötször stoppoltam.
2011. szept. 17. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szinte mindig, bár egyre kevesebben vannak szerintem.

Persze a hajléktalan-styling engem is elrettent, sőt az egyébként problémásnak tűnő embereknek sem állok meg.

25F

2011. szept. 17. 09:04
 6/8 anonim ***** válasza:
95%

Természetesem hiszen ezzel segítek valakin.

A Te nézőpontod is gyökeresen megváltozna ha vidéken az orrod előtt megy el a busz és egy órányi várakozás helyett valaki elvisz.

Vagy több kilométeres gyaloglástól kímél meg egy egyszerű szívesség okán ami egyébként pont semmibe nem kerül.

A sokat fújolt Románia itt is fényévekkel előttünk jár (teszem hozzá évtizedek óta!) ahol fontos TÖMEGKÖZLEKEDÉSI FORMA a stoppolás és nem mellesleg még az üzemanyagköltségbe is beszáll a delikvens.

Közbiztonság?!

Nem egy sajtót olvasunk mert én nem emlékszem olyanra,hogy a stoppos megölt,megerőszakolt vagy kirabolt volna bárkit is az elmúlt években ...

Az önzőség,a közöny és a mások semmibe vétele az már inkább!

Igazi "hungarikum" lett !!!

"Magyarország én így szeretlek!"

Vagy mégsem?!

:o)

2011. szept. 17. 09:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen szoktam felvenni stopposokat, volt idő amikor én is stoppoltam és nekem is jólesett ha felvett valaki.

Az én esetemben még jól is jön egy egy stoppos, mivel én sofőr vagyok, naponta akár több száz kilométert is megyek, ha van valaki mellettem nem olyan unalmas az út.

Persze azért én is megnézem, hogy kit veszek fel.

Soha nem volt még kellemetlenségem abból, hogy felvettem valakit.

(Viszont "gazdagabb" lettem néhány jópofa sztorival.)

2011. szept. 17. 11:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Mivel annak idején én is sokat utaztam stoppal, és olyankor az ember megfogadja, hogy "ha egyszer kocsim lesz, én is felveszem majd a stopposokat!" szóval a válasz igen! Persze, ahogy előttem is mondták, hogy a mai világban nem tudod kiben bízol meg, ezért fontos feltétel a megbízható kinézet és az ápoltság.

Legutóbb pl. egy 60 körüli bácsit vittem Nyírtelekről be Nyíregyházára, ez kb 10 km. Elmesélte, hogy most végzett a munkával (14:20), és a köv. buszra még 25 percet kéne várni, ami még ráadásul bemegy a falu kisutcáiba, megáll egy csomó helyen, így ez a 10 km legalább 25 perc (+ várakozás) busszal. Szóval ha az embernek szerencséje van, sokkal gyorsabban beér stoppal, mint busszal.

Kérlek téged, így állj te is a stopposokhoz!

2011. szept. 19. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!