Hogy van most ez a szabály gyorshajtásnál?
"mert 50 helyett 60nal ment" - valami nem stimmel. Hatályos szabályok szerint 50 helyett 65-tel kell menni ahhoz, hogy valaki csekket kapjon.
Amúgy a csekk mellé levél is jár, abban van határozat, valamint egy link+jelszó, amivel meg lehet nézni a helyszínen készült bizonyítékokat, ami alapján a határozat született. Ezt határidőn belül meg is lehet támadni, amit egy közvetlen kollégám meg is tett, mert a képeken egyszerűen nem az ő autója volt. De még csak nem is az a típus, csak a gyártó volt azonos, meg néhány karakter a rendszámból. (Rosszul olvasható volt.)
Ha nem kaptál a csekk mellé levelet, reklamáld meg!
[link] - itt vannak linkek, +leírások a teendőkről.
Az eljárás valóban leegyszerűsödött és felgyorsult, mivel a tulajdonost vonják felelősségre, ezért már nem kell előre nyilatkozni, hogy ki vezette az autót az adott időpontban. Ha nem a tulajdonos, akkor nyilatkozatot kell kérni az illetőtől, vagy fizetni helyette. (Nekem olyan esetem volt, hogy a szerelő ugrott ki a városba a kocsimmal. Csodálkoztam is nagyot, mikor a levelet megkaptam, de kifizette.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!