A biciklim ha erősen megtekerem akkor megugrik a lánc. (olyan mintha váltanék, csak nem marad azon a keréken a lánc). Mitől van?
Figyelt kérdés
Csak az egyik fogaskeréken csinál ilyet.2009. ápr. 17. 22:55
1/7 anonim válasza:
Kopott a lánckerék profilja és/vagy megnyúlt a lánc, ezért már nem tud akkora nyomatékot átvinni, amekkorát te átadsz neki tekeréssel.
2/7 A kérdező kommentje:
Csak cserével tudom javítani?
2009. ápr. 17. 23:19
3/7 anonim válasza:
Igen. A láncot és a lánckereket egyszerre kell cserélned, külön-külön semmit sem ér.
4/7 A kérdező kommentje:
És ez mennyibe lesz nekem, ha vmi jobbat szeretnék, de nem tl drágát. (7seb.)
2009. ápr. 18. 08:40
5/7 anonim válasza:
ha meglazult a lánc akkor akár ki is szedhetsz egy szemet belőle. Vagy nem? Szerintem ki lehet és ez megolhatja azt a gondod. ha kopott a fogaskerék akkor kuka. Nem annyira olcsó, de azért itt ne gondolj nagy összegekre.
6/7 anonim válasza:
Nekem is ez volt a gondom, cseréltettem a hátsó fogaskereket, jobb lett, de néha akkor is ezt csinálta. A láncom viszonylag új volt, szóval nem tudom, miért.
7/7 anonim válasza:
A láncból nem éri meg szemet kiszedni. A megnyúlásnál a csapok közti távolság nő meg, tehát a lánc a rövidebb csaptávolságra tervezett lánckeréken sehogy sem fog "szépen" futni. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg sebességváltós kerékpárról van szó, ahol a láncdobó/láncfeszítő nem szereti az ilyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!