16 évesen tényleg le lehet vizsgázni B jogosítványra, ha a szülő megengedi?
16.5 évesen már elkezdheted és mire elvégzed a tanfolyamot addigra már leszel annyi idős h megkaphatod.
én is igy toltam pár éve.
16 és fél évesen elkezdheted az elméleti tanfolyamot, esetleg az elsősegély vizsgát megcsinálhatod. Az elméleti vizsgát legkorábban 16 és háromnegyed évesen teheted le. Ezután elkezdheted a járműkezelés (rutin) vezetés órákat, de csak a betöltött 17 éves kortól lehet belőle vizsgázni.
Úgyhogy nem nagyon érdemes elkezdeni, csak kb. 1 hónappal a 17. szülinapod előtt, mert az elméletet elfelejted, mire kikerülsz a forgalomba. Annak meg mi értelme van? Újra kell tanulni az elméletet a vezetéshez, akkor már jobb, ha akkor frissen végzed a tanfolyamot, és folyamatosan haladhatsz. Egyébként kb. 3 hónap alatt meg lehet csinálni kényelmesen. Ezt onnan tudom, hogy autósiskolában dolgozom ügyintézőként.
Hát, remélem, segítettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!