Melyik az a benzin amit 403 ft-ért árulnak a MOL kúton?
A jelenlegi árak alapján én azt mondom, hogy az EVO NEO lehet ez. Ez 99-es oktánszámú benzin. Szerintem jobb, mint a 95-ös. Nekem egy 16 éves Fordom van, hosszú távon az átlagfogyasztása 6,3-ra jött ki a 95-össel, az EVO-val 5,8-ra. Nem vagyok az a 60-nal döcögök típus, és szerintem jobban is megy tőle a kocsi. Van benne többféle adalékanyag, ami nyílván jót tesz a kocsinak (szeleptisztító és még hasonló, számomra semmit nem mondó dolgok).
Szerintem érdemes egyszer kipróbálni, teletankolni vele a kocsit (kb. 1700 Ft-os különbséget jelent egy 50 literes tankolásnál, ja és ha van hozzá pontgyüjtő kártyád, akkor ezekre a szokásos 1 Ft/liter helyett 5 Ft/ liter pontot írnak jóvá. Tehát 250 Ft-ot egy tank benzinnél.
Senkit nem akarok rábeszélni, de ha már kérdezted, akkor leírtam, mert én ezzel tankolom a kocsimat már kb. fél éve.
Ja az EVO NEO benzin tele van etanollal, azért megy jobban vele a kocsi, beleteszik az olcsó etanolt meg esetleg 1-2 adalékot és 30ft-al drágábban adják mint a sima 95-öst, pedig előállítani jóval olcsóbb mivel sok etanolt tartalmaz, igaz a sima 95-ben is van 6-7% etanol.
Amúgy szerintem a legjobb benzint Shell kúton lehet kapni, a sima 95 is szuper, de a V-powe-től szinte száll a kocsi.
Első vagyok: igaza van az utolsónak, legalább is abban, hogy jól megy a kocsi a Shell üzemanyagtól is, abban is van adalékanyag, és nem is annyival drágább, mint a MOL EVO-ja. Az én autóm viszont többet szeretett belőle enni, a kollégám autója viszont kevesebbet. Autófüggő. De tényleg jól megy.
Nekem az EVO vált be, jól megy az autó tőle, és kevesebbet fogyaszt, így alapvetően ugyanannyira jövök ki, mintha 95-et tankolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!