Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Széll Kálmán tér derogál,...

Széll Kálmán tér derogál, csak az 56-osok tere nem?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__1..

Nem értem, ha valamit átneveztek, miért nem lehet úgy hívni. Persze az 56-osok terével semmi gondja nincs, pedig azt is nemrég hívják így. Ezt mire lehet vélni?

2011. jún. 22. 22:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is Moszka térnek hívom és annak is fogom mondani, mivel ha Széll Kálmánt mondanék, a büdös életbe nem találnák ki mit beszélek, annyira nincs még benne a köztudatban ez a név. Amúgymeg az egész egy baromság. Tökre úgy tesznek, mintha ez egy annyira nagyon tökéletes ország lenne és már egyszerüen nem tudják hova szórni a pénzt.. A BKV-nak is mennyibe került ez a f@szság. Nemhogy inkább a nyavajás szar járműveiket cserélték volna le, a politikusokat meg hagyják, menjenek ők Széll Kálmán térre ha akarnak, nem is tudják a túristákkal is mekkora kicseszés ez az egész. De már annak is aki nem pesti.
2011. jún. 22. 23:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Úgy néz ki nem volt elég az oroszok csesztetéséből. Most ezek után mit fognak az oroszok leállítani?

Lásd mikor kizavarták az orosz katonákat, ahelyett, hogy folyamatosan, pl. 3-5 év, kimentek volna, pillanatok alatt elküldték őket. Következmény: Szabolcs megye mezőgazdasági termelése leült!

Az átnevezéssel csak az a baj mint első írta, hogy a külföldiekkel, kicseszés, de még a vidékiekkel is. Valamint a rengeteg adminisztráció az okmányok kicserélésében, módosítasában.

2011. jún. 23. 13:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Én egy szóval nem írtam, hogy az átnevezéseknek értelme lenne! De ha már átnevezték, miért kell kötni az ebet a karóhoz? És úgy hogy fog bármikor is beépülni a köztudatba, ha a többség mindig Moszkva teret mond?
2011. jún. 23. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!