Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Más miért kap jogosítványt?

Más miért kap jogosítványt?

Figyelt kérdés

Szóval a sztori az, hogy én egyszer megbuktam forgalmon. Rutinon is egy csajnak befékezett az oktató, nem húzták meg. Én kb 10cm-el a vonal után álltam meg, bukás.

Forgalmon is átment egy csaj elsőre, mióta megvan a jogsija, kb 3embert majdnem elütött, egyszer az árokba hajtott.

Hogy lehet, hogy az ilyenek elsőre átmennek, hogy vezetni sem tudnak, engem meg meghúznak? (persze jogosan, de pl. nőknek mintha lehetne hibázni)

Vagy csak én látom így?

[link]

2011. máj. 31. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
Ez egy rohadt nagy általánosítás és sértő is, már bocs! Attól hogy pár csaj szopott egy-két f*szt a jogosítványért nem jelenti azt, hogy minden nővel ilyen engedékenyek! Kikérem magamnak!
2011. máj. 31. 12:29
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem akartam általánosítani, de általában ez van. (legalábbis ahol én vagyok)

Kuplungot is úgy szétb@sszák, hogy nem igaz.

2011. máj. 31. 12:37
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Nyakam tettem volna rá, hogy jön egy ilyen nő, ilyen hangnemben hozzászólónak.

Egyébként érdekes kérdés, szerintem is sokkal szigorúbban kellene venni ezt a jogosítvány szerzést. Én is ha vezetek, biztosra meg tudom mondani (na jó 95%-os valószínűséggel), hogy nő vagy öreg az előttem haladó delikvens. Azt meg végképp, hogy egy öreg nő. Az a baj, hogy nincs műszaki érzékük (mondjuk sok férfinak sem) és ebből adódóan nem tudnak úgy gépészkedni az autóval. Ebből adódóan bizonytalanabbak, meg ehhez hozzájön az is, hogy tudják, hogy bénának tartják őket (megjegyzem jogosan), ez plusz frusztrációt okoz és ennek következtében vezetnek úgy ahogy. Az meg, hogy nem tudnak parkolni...rutin 1. óra. Vagy 2. De nevetséges, amit ez is leművel. Én az ilyentől ha meglátnám biztos elvenném a jogsiját, mert az ilyen nem tud vezetni. Elküldeném rutinra, meg forgalmi vizsgára, és ha teljesíti akkor visszakaphatja. Na meg KRESZ-re is. De mi a hiba? Ha 50 helyett 55-tel mégy, meg nem állsz meg az értelmetlen STOP táblánál. Mindegy ez van, ezt kell szeretni.

És majd olyan is fog jönni habzó szájjal, hogy én így-úgy hány éve, hány kilómért levezettem hány baleset nélkül... és? Nagyanyám is ellavírozgat, mégsem tud vezetni, mégis egy kis mazsola úrvezető. A baleset sokszor két emberen múlik, volt már, hogy én miattam nem lett baja a balféknek. Szóval ezzel nem kell vagánykodni. Pont lesz*rja mindenki, hogy hány baleseted volt meg nem volt. Abból is tanulsz, annyival jobb vagy, de mindegy.

2011. máj. 31. 12:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
ha jogsit akarsz, nincs más hátra, neked is térdelned kell
2011. máj. 31. 12:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a csaj nem vezetett tökéletesen, de lehet te is elb*sztál sok mindent, és csak irígy vagy. Hidd el, lehet 1-2 órát veszel pluszba és átmennél.
2011. máj. 31. 16:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Ha a vizsgabiztos meg az oktató is mondja, hogy más nem volt akkor csak nem. A csaj meg majdnem kivitt egy villanyoszlopot. Erre tényleg irigy vagyok.
2011. máj. 31. 17:21
 7/10 anonim válasza:
Nem akarok paraszt lenni, se általánosítani , de sajnos van igazság a dologban. Mármint azt most nem tudom megítélni, hogy a történet igaz, de én is tapasztaltam már hasonlót. Rutin vizsga: csaj volt az előttem vizsgázó. Csinálja a feladatot (emelkedőn megállás - elindulás) vissza gurul kb jó 40 centit mehet tovább. Gyorsítón kb. 35-tel kell menni ő ment vagy 20-al. Tolatás viszonylag rendben,de az is ilyen "na jó még belefér" kategória. Mikor végzett már előre sajnáltam szegényt, hogy meghúzták... erre mégse. Hát mondom tök jó van egy laza biztos akkor engem is átenged. Aha.. hát nem :D szlalom után amikor vissza kell tolatni a sávba én átlógtam kb 10-15 centit. Erre közli , hogy a következő alkalommal figyeljek oda, mert EBBŐL MÉG HALÁLOS BALESET IS LEHETETT VOLNA. 15 centiből?
2011. jún. 8. 16:50
 8/10 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Nálunk is ez volt. A srác kicsit ferdén tolatott vissza, meg is húzták. A csaj majdnem összetörte a kocsit, átment. Meg ott a befékezős dolog.

De már megvan a jogsim. (Még a tokmányirodába be kell mennem.)

2011. jún. 8. 17:00
 9/10 anonim válasza:
49%
Azért, mert ez egyszer előfordult, nem azt jelenti, hogy mindig így van.Engem azzal az indokkal buktattak meg, hogy "bár tökéletesen vezet, nagyon izgul". Szánalmas ez a hímsovinizmus, rengeteg lány ismerősöm vezet jól, és semmi különbség nincs a férfi meg női ismerőseim között. Lehet, hogy a férfiak jobbak a műszaki részben, mert őket érdekli, de nem autószerelők akarunk lenni... (Egyébként azóta megcsináltam a jogosítványt, és eddig balesetmentesen vezettem, szóval tapasztalatból mondom..) 20/l
2011. júl. 13. 14:39
 10/10 szlilla5 válasza:
Ellenpéldaként itt vagyok!!! 18/L és hát nem büszkeségem a dolog,de sajnos 4-szer kellett vizsgáznom, szóval nem adták meg elsőre,mert nő vagyok és szőke meg ilyenek... Eléggé meg kellett érte küzdenem (bár még nincs kezemben) Most ez olyan dolog,hogy az oktatóm,már az első vizsgám után, simán mehetnék "szabadon",mert kellően figyelek, A biztos még sem gondolta így. Ennek sajnos nálam is az az oka,hogy nagyon izgulós vagy, sajnos ilyen számomra nagy dolgoknál meg még úgy is. Szóval a lényeg,nem mindenhol kapják meg könnyen a lányok a jogsit. Én egy kis városban vizsgáztam és elég hülyeségekért húztak meg(tudni lehetett, a pénz az oka), de hallottam már 1-2 dolgot a pesti vb-kről.
2011. aug. 6. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!