Személyautóval (D1) az M7 és országhatár között díjmentesen lehet közlekedni? Bővebben lent.
Az Autópálya.hu oldalon már keresgéltem, de a ő térképükön nem egyértelmű, inkább megkérdezem olyantól, aki járt már arra.
Az alábbi képen piros színnel kiemelt szakasz díjfizető-kötelessége a kérdésem:
Illetve az érdekelne még, hol tudom a kilométer szelvényszámot megnézni interneten? (Google Maps és utvonalterv.hu kilőve, néztem és nincs sajnos)
M70 autóút M7 ap. és országhatár között 0 - 19
Csak ez az infó van benne, de nem tudom, hogy ez most mit is takar, mert többértelmű!
Nem azért a huszasért, de az "M70 autóút az M7 és az országhatár között" kifejezés teljesen pontosan leírja, hogy az M70 ingyenes, nem az M7... Az M7 három helyen ingyenes, amiből kettő összefügg:
1. Budapest és az M0 között
2. M0 és az érdi lehajtó között
3. Székesfehérvár elkerülő
A többi szakaszán fizetős.
Zölddel bejelöltem mi az ami ingyenes:
Na most teljesen elbizonytalanítottatok, írtam mailt az ÁAK Zrt.-nek, mert valaki szerint ingyenes, más szerint pedig fizetős....
Az én fordításomban a díjmentes "M70 autóút az M7 és az országhatár között" azt jelenti, hogy M70 autóút D1 kategóriában teljes hosszában díjmentes, illetve ingyenes még az M7-országhatár közötti 1 km is! Javítsatok ki, ha tévedek!
Megkaptam az Állami Közútkezelő Zrt. munkatársától a választ:
"M7 autópálya szakasz – az M70-es autóút csomópontjától az országhatárig (Letenye) – a Rendelet értelmében minden díjkategória számára díjköteles."
Igaza volt annak, aki azt mondta hogy nem ingyenes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!