Hogy nem vették észre eddig?
Hogy a csudába nem lehet észrevenni hogy 2 db 40 méter hosszú hatalmas nagy uszály van a vízben?Ilyen is csak Magyarországon van,és azt sem értem hogy nem vették észre,hogy egyszer
csak eltűntek...
Ezek a II. világháború idején süllyedtek el és aki tudott róla már nem él vagy nem áll érdekében nyilvánosságra hozni emlékeit.
Az iszap és egyéb hordalék pár év alatt be tud lepni és eltüntet bármit.
Egyéb hajók,fegyverek,lőszerek,BOMBÁK ezrével hevernek még a folyó alján és csak a fővárosi szakaszról beszélünk.
Nincs rá apparátus,pénz és főleg indok,hogy megkeressék és felszínre hozzák őket.
Viszont minden híd felújításánál előkerül néhány.
A Lánchíd fölötti szakaszon is van egy hasonló,évekkel ezelőtt cikkeztek róla de azóta sem emelték ki.
Valószínűleg nem zavarja a hajózást és a vas ára csak a kiemelési költségek tört részét fedezné - vagyis nem éri meg foglalkozni vele.
"A másfél méterre a mederfenékbe ágyazott uszályokat a Margitsziget és a budai rakpart között találták pár héttel ezelőtt; "
Oh bocsánat,nem olvastam el rendesen...Elnézést.
Az első vagyok.
A vízállás most szokatlanul alacsony ez bizonyára közrejátszott abban,hogy rájuk bukkantak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!