Lassan 400 Ft egy liter benzin. Ti milyen árnál hagyjátok otthon az autótokat?
Ha így nézzük, amikor 200 volt a benzin, ugyanezzel a munkával feleennyit kerestem (úgy 10 éve),tehát még nem vagyok(vagyunk) rosszabb helyzetben, mint akkor.
Mielőtt valaki lehordana,tudom,hogy 5 éve volt 230-is, ahhoz képest azért kellemetlen.
A benzin mindig is drága volt az én/családom fizetéséhez. 231Ft/l-el kezdtem 9 éve, akkor azt is drágának tartottam.
Most kevesebbet keresek, mint három éve, viszont így is havi 6-8 ezerért tankolok. Nekem ennyi elég. Egy hónapban kb 250-300 km-t megyek, többnyire városon belül, és egy-két alkalommal 130km-es (oda-vissza összesen) távot, pl ha strandolni megyünk nyáron. Minek többet, ha városon belül ingyen tömegközlekedek, távolsági járatokon pedig 90%-os kedvezménnyel... Az autó nálam tényleg arra van, hogy ha nagyon muszáj akkor gyorsabban el lehessen jutni A pontból B-be.
Drága a benzin persze, de hogy letegyem az autót, erre még nem gondoltam. Talán majd 500 Ft-nál.
idénre volt tervben saját kocsi,kocsi ára megvan,de nem veszek,tankolni és fenntartani már nem tudnám ilyen benzin és egyéb árak mellett
(még tavaly tudtam volna,olcsobb volt a benzin,és az élelmiszerek is,most épp hogy kijövök,tankolásra nem lenne,pedig ugyananynit keresek)
párom melóba kocsival megy minden nap,oda-vissza 15km,megéri,mert bérlete 12ezer lenne...
én bérletezek,nekem csak 3ezer
ezen kivül csak nagyikat látogatjuk,100km,de olcsobb még midnig kocsival,és annyira rossz arra a közlekedés,h 500forintos benzinnel is menni fogunk,max kevesebb hülyeséget veszek
anyáék megint nem tudják letenni,havonta többezer km-t mennek,mert anya vállalkozó,és árut hozni kell,bár csőd szélén áll,havi 50ezer alatt nincs benzin
Ay előttem irónak válaszolom,
A környező országokban ugyancsak magas az üzemanyag ára, ha a nem a fidesz volna kormány párt akkor is ezt hangoztatnád?
Az olajtársaságok szabják meg az árak emelkedését, Ez igaz hogy lehetne csökkenteni az üzemanyag árát a rá kivetett adók csökkentésével de akkor, a környő országokbol mindenki aki tehetné Magyar országra járna át tankolni.
Másik dolog meg nem szerencsés politikai szintre emelni egy olyan folyamatot, ami az egesz világot érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!