Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tilos határőr autót ellenőrizni?

Tilos határőr autót ellenőrizni?

Figyelt kérdés
Esetem négy évvel ezelőtt történt, de még mindig mozgat a kérdés és nem kaptam rá választ. Történt az eset, hogy 60-al ment előttem az ominózus autó 2 határőrrel lakott területen kívül nyílegyenes szakaszon km-ek óta. Mögöttem kettővel egy rendőr autó volt. Mikor a mögöttem lévő Clio leelőzött engem is és a határőr autót is (vagy 120-al), utána már én se bírtam sokáig, index ki és tűz. Ahogy kitettem az orrát, akkor láttam meg az előzni tilos táblát. Oké, vissza már nem húzódtam, lenyomtam a határőr autót, mire újra szaggatott vonal lett visszamentem a jobb oldalra. Persze a rendőr nem hagyta szó nélkül, 5000-re büntetett, mert elismertem a hibám. A szokásos kérdés, hogy hova sietek...aztán megkérdezte azt is, hogy nem láttam-e előttem haladó határőr autót??? Hát mondom de, az akartam kielőzni. :D
2011. márc. 8. 08:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A magyarázatodban leled a választ. Mi most mit írjunk.
2011. márc. 8. 08:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Sajnos Magyarországon az előzni tilos hatálya alatt még a határőr autót sem lehet megelőzni.
2011. márc. 8. 08:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért ellenőriznék a határőrt, ha te voltál szabálytalan?
2011. márc. 8. 09:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Neharagudj, de ha megúsztad az előzni tilosnál az előzést 5000 Ft-ból akkor még igen jól is jártál.
2011. márc. 8. 09:13
 5/11 anonim ***** válasza:
most mi a kérdés?
2011. márc. 8. 09:29
 6/11 anonim ***** válasza:
A "nem látta a határőr autót" megjegyzés lefordítva magyarra: komolyan olyan hülye, hogy határőr/rendőr előtt szabálytalankodik?
2011. márc. 8. 09:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Semmi köze a büntetésnek ahhoz, hogy határőr autót előztél. Megszegted az általános előzési szabályokat, vagyis azt, hogy az előzést nemcsak az előzni tilos tábla után nem szabad megkezdeni, de abban az esetben is tilos, ha a korábban megkezdett előzést a tábla síkjáig nem lehet befejezni.
2011. márc. 8. 09:36
 8/11 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy a kérdést elírtam, ellenőrizni helyett előzni a helyes szó. :D

Annyira hülye nem vagyok, hogy ne tudjam hol nem lehet előzni. Ez pusztán egy figyelmetlenség volt részemről, mert már km-ek óta araszoltam mögötte és mikor elment mellettem a Clio akkor döntöttem úgy, hogy ha neki lehet, nekem miért nem?!

Tudtam, hogy mögöttem kettővel rendőr van.

Nem voltam járatos a helyszínen.

Tükörbe néztem és index balra, kocsi ki bal oldalra és ekkor vettem észre, hogy tábla tiltja az előzést. Mivel a kocsi már teljes egészében a bal oldalon volt ekkor, már nem mentem vissza a sávomba, hanem befejeztem az előzést. Tudtam, hogy a rendőr nem hagyja majd szó nélkül, de azért kissé bíztam benne hátha, ezért is mentem vissza a jobb oldalra akkor amikor végre újra szaggatott vonal volt.

Elismertem a "bűnösségem", mert ott előztem ahol a tábla tiltja és oké, hogy ahol a tábla tiltja, ott semmit nem lehet megelőzni, én csak ÁLTALÁNOSSÁGBAN kérdeztem, hogy tilos-e határőr autót előzni??? Mert a rendőr úgy beszélt mintha mindig és minden körülmények között tilos lenne és nem csak olyan helyen ahol tilos előzni. Kösz a figyelmet.

2011. márc. 8. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:

???

Nem,nem tilos. De nálad nem az volt a lényeg, hogy mit előztél, hanem az, hogy tilosban nem előzünk. A clio még elment tiltás nélkül. Neked előre kellett volna figyelned ésészrevenni a táblát,a vonalat. nem akkor kell ezt meglátni, amikor egyvonalban vagy vele.

Tilosban előztél, megbüntettek. Örülj, hogy csak ennyire

2011. márc. 8. 11:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Örülök én, bár akkor és ott nem tudtam örülni. :D Köszi a választ.
2011. márc. 8. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!