Tilos határőr autót ellenőrizni?
Most látom, hogy a kérdést elírtam, ellenőrizni helyett előzni a helyes szó. :D
Annyira hülye nem vagyok, hogy ne tudjam hol nem lehet előzni. Ez pusztán egy figyelmetlenség volt részemről, mert már km-ek óta araszoltam mögötte és mikor elment mellettem a Clio akkor döntöttem úgy, hogy ha neki lehet, nekem miért nem?!
Tudtam, hogy mögöttem kettővel rendőr van.
Nem voltam járatos a helyszínen.
Tükörbe néztem és index balra, kocsi ki bal oldalra és ekkor vettem észre, hogy tábla tiltja az előzést. Mivel a kocsi már teljes egészében a bal oldalon volt ekkor, már nem mentem vissza a sávomba, hanem befejeztem az előzést. Tudtam, hogy a rendőr nem hagyja majd szó nélkül, de azért kissé bíztam benne hátha, ezért is mentem vissza a jobb oldalra akkor amikor végre újra szaggatott vonal volt.
Elismertem a "bűnösségem", mert ott előztem ahol a tábla tiltja és oké, hogy ahol a tábla tiltja, ott semmit nem lehet megelőzni, én csak ÁLTALÁNOSSÁGBAN kérdeztem, hogy tilos-e határőr autót előzni??? Mert a rendőr úgy beszélt mintha mindig és minden körülmények között tilos lenne és nem csak olyan helyen ahol tilos előzni. Kösz a figyelmet.
???
Nem,nem tilos. De nálad nem az volt a lényeg, hogy mit előztél, hanem az, hogy tilosban nem előzünk. A clio még elment tiltás nélkül. Neked előre kellett volna figyelned ésészrevenni a táblát,a vonalat. nem akkor kell ezt meglátni, amikor egyvonalban vagy vele.
Tilosban előztél, megbüntettek. Örülj, hogy csak ennyire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!