Amerikában tényleg csak úgy "osztják" a jogosítványt?
Ezt hallom, hogy ott 15, 16 évesen lehet jogsit csinálni, és megvan 1 nap alatt. Meg csinálnak valami tesztet, meg vezetnek egy kicsit, és oda adják. a jogsit.
Nem olyan mint nálunk, hogy KRESZ tanfolyam, meg 30 vezetés, meg vizsgák. Ááá, ott szinte a kezedbe nyomják, csak fizesd ki.
Minden kivan írva táblákra, hogy mi a tilos szó szerint. A kresz könyv valami pár oldal.
És állítólag, kevesebb ott a baleset az utoakon, mint itt.
Ez mind igaz? Valaki volt már kint, és össze tudja hasonlítani, hogy igazak-e ezek?
Valóban nem tudom, ez miért fontos, egyébként ami Magyarországon megy "tanfolyam" címén az is egy vicc....
Papiron vezetés, gyakorlatban semmi, vizsgabiztos lefizetése stb.. szégyenletes...
kedves utolsó!
Ne általánosíts! Én tök jó autós suliba jártam, a tanfolyam maga is tök jó volt és hasznos.
Én úgy tudom hogy kint szülői felügyelettel vezethetsz csak sokáig.
Egyébként a két ország között hatalmas különbség van. Amerika nagy része előre tervezett, épített, hatalmas helyek vannak, így egy csomó olyan " közlekedési intézményre" nem, vagy csak ritkán van szükség, ami nálunk nagyon gyakori. Pl az egyirányú utca azért van, mert nem fér el két sáv. Kint ilyen nem nagyon van, mindenhol elfér mindenki, rengeteg parkoló is van, nem úgy kell centizni mint nálunk hogy beférj.
Kevesebb baleset meg vélhetően a szabálykövetőbb magatartásból is következik, mert náluk ha valahol 50 a határ, ott az emberek 50nel is fognak menni és nem dudálnak le hogy miért csak 55el mész...
A nagy helyek miatt jobban be lehet látni a kereszteződéseket, gondolom több lámpás kereszteződés is van, mint nálunk...
A kevesebb balesetet egyébként nem tudom hogy sérülésest nézel vagy egyáltalán csak balesetet. Az amcsi hatalmas kocsikban nyílván nehezebben sérül meg valaki, mint egy kis európai kocsiban.
Nálunk sok kis úton mennek a kamionok, ezért aztán kitalálták a teherautóval behajtani tilos zónákat, meg egyéb ilyen dolgokat. Kint erre nincs szükség mert ha egyszer kell útdíjat fizetni, azt meg fogják és nem állnak neki kerülő utat keresni. Persze gondolom ott olyan útdíj is van, ami arányban áll a fizetésekkel....
Nálunk ügye van a kereszteződés metszéspontjaitól számított 5m-en belül megállni tilos szabály, hogy mindenki be tudjon kanyarodni. Kint eleve van mindenhol egy parkoló, kanyarodó, és még egy két előre menő sáv. Itt már ennek nincs értelme, mert úgyis elférnek.
Lehet hogy kint egy sáv is szélesebb, bár ebben nem vagyok biztos.
Nem voltam am. kint még sose, ezeket csak a filmek alapján írtam :)
Ha jól tudom, akkor még államonként is változik a korhatár a megszerzéséhez.
Mellesleg szerintem az idióta rajzok és ábrák helyett, kiírva itt is jobb lenne.
21/N
Utolsó vagyok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__227..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__14..
Itt válaszoltak többen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!