Igaz, hogy szülői engedéllyel akár 16 évesen is lehet valakinek jogsija?
Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 17:33
11/17 anonim válasza:
18:06-os vagyok, szóval a tanfolyamot végig ülheted és meg tanulhatod a KRESZ-t akár milyen szintre, DE mint írtam a vizsgát csak 16,5 évesen teheted le. Ergo most tök felesleges lenne mert mire oda érsz addigra úgy is fog változni még a KRESZ és mire oda jutnál biztos felejtenél belőle szóval szerintem majd ha betöltöd a 16,5 az előtt iratkozz be fél vagy 1hónappal előtte és akkor utána nem lesz gond. Nekem is ez volt h a tanfolyamot végig ültem, de nem vizsgázhattam a korom miatt még, és kb másfél hónapot vártam a vizsgáig és az azért sok idő... a rutint meg csak 17évesen kezdheted el... nyugi nem kell rohanni sehova, meg vár a jogsi.
12/17 A kérdező kommentje:
Sok okostojásnak üzenném, hogy nem, nem akarok vezetni, csak valahol hallottam, és érdekelt, hogy így van-e, és egyébként azért nem láttam a választ pont az én válaszom fölött, mert a gépet ígyhagytam, nem frissítettem, és nem láttam.. Aki normálisan válaszolt, annak kösz, a többi meg...
2011. febr. 10. 16:19
13/17 anonim válasza:
Amerikában 16 évesen lehet jogsija az embernek magyarországon 16,5 évesen mehetsz kreszre ha esetleg még 17 szülinapod elöttt sikeresen leteszed a vizsgát, akkorsem mehetsz vezetni mert azt 17 éves kortól lehet de onnantól már nincs korhatár de 18 alatt jogsival nem vezethetsz autót csakha nagykorú személy van veled
14/17 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem ez egy hülye szabály.. Mármint hogy csak nagykorúval. És ha az a nagykorú nem tud vezetni pl? Oké, az más, ha szülő, valamilyen idősebb ember, de most egy évvel idősebb barát mondjuk semmi...szerintem..
2011. febr. 11. 20:58
15/17 anonim válasza:
igen elég érdekes egy szabály, de abba azért vanigazság hogy 18 éves nagykorú ember "sokkal érettebb" énmég 17évesnek nem adnék jogsit én sem, az 1dolog hogy énis akkor tettem le de nem is nagyon vezettem amég benem töltöttem a 18at
16/17 A kérdező kommentje:
A másik meg, hogy az a plusz egy év szerintem semmi.. az más dolog hogy 18 felett lehet a szülő 40 évesen, vagy ilyen idősebb rokonok, az egy dolog, de azért elég érdekes szabály, mert ennyi erővel viheti valaki 17 évesen éppen elvonóra a 18 éves haverját pl belőve, aki integet ki az ablakon mint egy hülye, kiabál, mutogat stb, azzal sincs előrébb szerintem senki, akkor ennyi erővel már lehetne egyedül. Egyébként meg nem tudom, inkább csináltatnék valami pszichológiai tesztet a kresz mellé, akár papíron akár beszélgetve.. Vgy van ilyen?
2011. febr. 12. 17:55
17/17 anonim válasza:
Nincs ilyen, látásvizsgálat van azse vészes meg 1-2 orvosi vizsgálat vérnyomás stb... kapsz papírt h alkalmas vagy és ennyi. Egyébként simán vezethetsz 17 évesen egyedül csak külföldre nem mehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!