Mi kell ahhoz hogy belfőldőn B-vel kisteherautóval árut vihessek, vagy semmi se kell? És ha külfőldre viszek árut B-vel például egy 3,5 T-ás kisteherautóval?
(Hány éves vagy / Budapesti?)
Valószinüleg nem lehet, vagy csak feketén. Minimum asszem páv3 kell. Azt hogy kell e GKI azt nem tudom, de CE nél biztosan!
Külföldre csak 21 éves kortól lehet (onnantól fizet a biztosító a cégnek, ha kárt okozol) és oda szerintem már elvárják a GKI-t!
A GKI alapvetően a Belföldi és Nemzetközi árufuvarozói igazolvány helyettesíti! Régebben ezt a kettőt is még megkeltet csinálni!
(valóban, előfeltétele a C kategória)
Magyarul, ha megvan a CE+GKI+PÁV akkor sinen vagy.
(itt egy oldal ahol a csávó személyes tapasztalatait is leírja: [link]
Uhh ez a link nagyon jó asszem ide tartozom én is:D
Szóval akkor ha megvan a CE GKI meg a páv III. akk onnantól már csak egy munkahelyet kell találnom magamnak?
így van, egyetlen gond hogy kevés az olyan cég, aki tapasztalat nélkül fel vesz!
Szerintem a wabit megpróbálhatod, miután stabil lábakon áll, jó a fizetés, és állítólag nem olyan szörnyű mint amilyennek mondják.
(még ha érdekel a téma, és szeretnéd tudni milyen is ez a munka:
)
elvileg elég a "sima" B is ha a cég saját áruját viszed, de menetlevelet ugyanugy kell irnod, viszont ha nem a cég saját áruját viszed akkor kell árufuvarozoi, én is igy dolgoztam...meg van ismerős aki most is "dobozos" autoval jár és neki is csak sima B-je van.
"Külföldre csak 21 éves kortól lehet (onnantól fizet a biztosító a cégnek, ha kárt okozol) " de ha van DAS-od akkor fizet anélkül is ha nem vagy 21 éves! és a Wabira nem véletlenül mondják h sz@r dolgoztam ott és van családtag aki jelenleg is ott dolgozik, és még a sz@rabb helyeken is jobb a lové, és tapasztalat nélkül is ki lehet fogni jo cégeket, csak ha ott csinálsz valami hülyeséget akkor rögtön kirugnak vagy kifizettetik viszont a Wabi "lenyeli" a sofőrök hülyeségét, eyedül a tulfogyasztásra vonnak, de arra nagyon. üdv egy kamionos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!