Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » C kategóriás jogosítványnak...

C kategóriás jogosítványnak mik a feltételei?

Figyelt kérdés
Olvastam itt az egyik kérdésnél a válaszokban, és kíváncsi vagyok, hogy igaz-e, hogy C-kategóriás jogsit csak 2év B-kategoria után lehet letenni? Nekem kb 2 hónapja van B jogsim, és ősszel szeretném elvégezni a C-t, jövőre az E-t, de ide meg olyasmit hallottam, hogy ehez 21-nek kell lenni, ez igaz? Ez azért érdekel, mert még csak 19 vagyok, és jövőre már szeretnék belföldi árufuvarozó lenni, utána egy kis rutin után nemzetközi.
2011. jan. 17. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Ezt keveritek a korlátozás nélküli "A" kategóriával, annak feltétele, hogy legyen két éve korlátozott A-d, vagy be kell tölteni hozzá a 21 évet!

A C kategóriához az elméleti vizsgát akár a B-vel együtt is megcsinálhatod! Aztán B gyakorlat, vizsga, és ha az már megvan mehetsz C gyakorlatra, és vizsgára!

VAn olyan iskola, ahol direkt egyszerre csinálják a kettőt.

2011. jan. 17. 21:19
 2/10 anonim ***** válasza:

C kategóriás jogosítvány jelentkezés feltételei

Tanfolyamra való felvétel feltételei:

•Előírt életkor betöltése: minimum 17. életév

•Jelentkezési lap közbiztonsági kérdéseinek való megfelelés

•Írni - olvasni tudás

•1 db igazolványkép

•Érvényes B kategóriás vezetői engedély vagy Vizsgaigazolás

Vizsgára bocsátás feltételei:

•A tanfolyamra való felvétel feltételeinek teljesítése

•Az elméleti, majd a gyakorlati oktatás kötelező óraszámainak teljesítése

•A meglévő B kategóriás vezetői engedély vagy Vizsgaigazolás

•A gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 17. életév.

•A szolgáltatás ellenértékeként befizetett tandíjrészlet

2011. jan. 17. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 21 éves leszek idén, 18 évesen csináltam B-t, 19 évesen C+E-t mert nem volt mire költsem a pénzem.

Mikor a Bt csináltam a törvény szerint 21 kellett volna legyek a C+E hez, de időközben változott és szabadott CE-t csinálni. Belföldön lehet fuvarozni ha megcsinálod, külföldre viszont a 21 évet bekell töltened, az nélkül ha bajt csinálsz a biztosító nem fizeti a kárt.

2011. jan. 17. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:

utolso! belföldön is kérik a GKI-t vagy akinek még "belföldije" van annak azt.

"külföldre viszont a 21 évet bekell töltened, az nélkül ha bajt csinálsz a biztosító nem fizeti a kárt." ha van DAS-od akkor bizony fizet

2011. jan. 17. 22:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 18. 07:53
 6/10 anonim ***** válasza:
talán igazad van nálatok, én erdélyi vagyok és nálunk mások a törvények.
2011. jan. 18. 15:16
 7/10 anonim ***** válasza:

C-hez 18 évesnek kell lenned és legyen érvényes B-s jogsid

E-hez két éves jogosítvány bármely nemzetközi kategóriából....

Amúgy ha ilyen friss a B-s jogsid lehet nehezen fogsz boldogulni nagy kocsival. Én azt tanácsolom gyűjts még kis rutint... Egyébként én is most csinálom a C-t, már a városinál vagyok....

2011. jan. 22. 10:11
 8/10 anonim ***** válasza:
"Amúgy ha ilyen friss a B-s jogsid lehet nehezen fogsz boldogulni nagy kocsival" ezt annyiba cáfolnám hogy nekem van olyan kollégám aki állandoan összetöri, meghuzza, az autoját, de a nyergest oda teszi ahova kell, legyen szo előre vagy akár hátramenetröl, vagy bármiről, de még csak meg se huzta meg semmi
2011. jan. 22. 11:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Jó de neki nem 2 hónapja van B-je gondolom. Előbb szerintem tanuljon meg jól vezetni, legyen rutinja, után üljön rá nagy kocsira :)
2011. jan. 22. 18:23
 10/10 anonim válasza:
Pénz,18év, b-s jogsi, meg mégtöbb pénz:D
2011. ápr. 29. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!