C kategóriás jogosítványnak mik a feltételei?
Ezt keveritek a korlátozás nélküli "A" kategóriával, annak feltétele, hogy legyen két éve korlátozott A-d, vagy be kell tölteni hozzá a 21 évet!
A C kategóriához az elméleti vizsgát akár a B-vel együtt is megcsinálhatod! Aztán B gyakorlat, vizsga, és ha az már megvan mehetsz C gyakorlatra, és vizsgára!
VAn olyan iskola, ahol direkt egyszerre csinálják a kettőt.
C kategóriás jogosítvány jelentkezés feltételei
Tanfolyamra való felvétel feltételei:
•Előírt életkor betöltése: minimum 17. életév
•Jelentkezési lap közbiztonsági kérdéseinek való megfelelés
•Írni - olvasni tudás
•1 db igazolványkép
•Érvényes B kategóriás vezetői engedély vagy Vizsgaigazolás
Vizsgára bocsátás feltételei:
•A tanfolyamra való felvétel feltételeinek teljesítése
•Az elméleti, majd a gyakorlati oktatás kötelező óraszámainak teljesítése
•A meglévő B kategóriás vezetői engedély vagy Vizsgaigazolás
•A gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 17. életév.
•A szolgáltatás ellenértékeként befizetett tandíjrészlet
Én 21 éves leszek idén, 18 évesen csináltam B-t, 19 évesen C+E-t mert nem volt mire költsem a pénzem.
Mikor a Bt csináltam a törvény szerint 21 kellett volna legyek a C+E hez, de időközben változott és szabadott CE-t csinálni. Belföldön lehet fuvarozni ha megcsinálod, külföldre viszont a 21 évet bekell töltened, az nélkül ha bajt csinálsz a biztosító nem fizeti a kárt.
utolso! belföldön is kérik a GKI-t vagy akinek még "belföldije" van annak azt.
"külföldre viszont a 21 évet bekell töltened, az nélkül ha bajt csinálsz a biztosító nem fizeti a kárt." ha van DAS-od akkor bizony fizet
C-hez 18 évesnek kell lenned és legyen érvényes B-s jogsid
E-hez két éves jogosítvány bármely nemzetközi kategóriából....
Amúgy ha ilyen friss a B-s jogsid lehet nehezen fogsz boldogulni nagy kocsival. Én azt tanácsolom gyűjts még kis rutint... Egyébként én is most csinálom a C-t, már a városinál vagyok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!