Ha február 1-én befizetett első negyedéves biztosítási csekk nélkül közlekedek, mire büntethet a rendőr?
Én meg nem értem egészen:
Ha a február 1-én befzetett , akkor arról van bizonylatod nem?
A rendőr a forgalmi engedélyt a helyszínen köteles elvenni, ha a jármű vezetője nem tudja igazolni, az érvényes kötelező felelősségbiztosítás fedezetének fennállását. A forgalmi elvételéről ilyenkor átvételi elismervényt ad, amely tartalmazza többek között az elvétel okát is, ennek birtokában a járművel a lakóhelyig vagy a telephelyig lehet közlekedni. Ezt követően a forgalmi engedélyt és az intézkedésről készült jelentés (feljelentés) egy példányát három munkanapon belül megküldi az üzemben tartó lakóhelye (székhelye) szerint illetékes okmányirodának. Ha nem tudja igazolni a kötelező biztosítás befizetését 100 ezer Ft-ig terjedő szabálysértési pénzbírságra, illetve a jármű forgalomból való kivonására számíthat.
igen a kérdés úgy hangzott, hogy befizetett csekk nélkül, ami azt jelenti, hogy be van fizetve de nincs nálad.
De nem kaptad meg a csekket, így befizetetlen a csekk ill. nincs a biztosítási díj rendezve, vagyis sajnos ha "elkap" a rendőr, a fentebb leírt intézkedést köteles végrehajtani.
Ezért addig ne is járj az autóval febr. 1 után csak akkor, ha igazolni tudod majd a befizetést.
Nincs a biztosítónak közelben kirendelt fiókja, vagy üzletkötője? mert nála is befizethetnéd a szerződésszámra készpénzben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!