Villamosra milyen jogosítványt adnak?
Ha valaki elvégzi a villamos tanfolyamot és jogsija lesz villamosra, milyen jogsit kap?
Ugyanolyan rózsaszínt?
Azért gondolom, mert az is "egyszerű" közúti jármű.
Egyáltalán nem hazudtak neki, villamosra tényleg a normál rózsaszín jogosítványt adják. V kategóriaként jegyzik be :-)
A mozdonyvezető más tészta, a vasúti közlekedést nem a KRESZ szabályozza, és nem is közúti járművek. A mozdonyvezetők Vasúti járművezetői igazolványt ( hivatalosan: országos közforgalmú vasúti igazolványt) kapnak.
Villamosvezetőnek minden jogsi+előképzettség nélkül elmehetsz. Nem egyszerű közúti jármű, kötöttpályás, tehát az autóvezetéshez túl köze nincs, a kreszben is vannak eltérések. (elsőbbség, lámpák..)
A villamosokat a közlekedési vállalatok működtetik, ha akarsz rá jogsit hozzájuk kell menned sofőrnek, villamossofőr-jogsit nem csinálhatsz csak úgy bárhol-bármikor.
Köszönöm, de én igazából azt kérdeztem, hogy miylen formátumúa jogsi villamosra, tehát hogyan néz ki.
Mert azt mondták sima autójogsi rózsaszínű plasztik jogsi amit adnak. Már itt az egyik válaszoló is mondta, csak nem tudom ugratnak-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!