Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Villamosra milyen jogosítványt...

Villamosra milyen jogosítványt adnak?

Figyelt kérdés

Ha valaki elvégzi a villamos tanfolyamot és jogsija lesz villamosra, milyen jogsit kap?

Ugyanolyan rózsaszínt?

Azért gondolom, mert az is "egyszerű" közúti jármű.

2011. jan. 9. 15:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én ugy tudom, hogy ilyen "kiskönyvet" legalább is régebben olyan volt, mert a szomszédom villamosvezető, de ha akarod megkérdem tutira
2011. jan. 9. 16:14
 2/12 anonim ***** válasza:
KÖTÖTTPÁLYÁS, -KÖZÚTI, TÖMEGKÖZLEKEDÉSI JÁRMŰ- vezetésére felhatalmazó jogosítványt.
2011. jan. 9. 16:14
 3/12 anonim ***** válasza:
+ típusengedély, mert a különféle villamosokat másképp kell vezetni.
2011. jan. 9. 16:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Nekem egyszer azt mondták hogy ilyen rendes rózsaszínt adnak. Nem tudom eldönteni :D
2011. jan. 9. 16:20
 5/12 anonim ***** válasza:
kedves kérdező akkor hazudtak neked! és a tipusvizsga még a mozdonyvezetőknek is kell!
2011. jan. 9. 16:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem hazudtak neki, villamosra tényleg a normál rózsaszín jogosítványt adják. V kategóriaként jegyzik be :-)

A mozdonyvezető más tészta, a vasúti közlekedést nem a KRESZ szabályozza, és nem is közúti járművek. A mozdonyvezetők Vasúti járművezetői igazolványt ( hivatalosan: országos közforgalmú vasúti igazolványt) kapnak.

2011. jan. 9. 16:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Villamosvezetőnek minden jogsi+előképzettség nélkül elmehetsz. Nem egyszerű közúti jármű, kötöttpályás, tehát az autóvezetéshez túl köze nincs, a kreszben is vannak eltérések. (elsőbbség, lámpák..)

A villamosokat a közlekedési vállalatok működtetik, ha akarsz rá jogsit hozzájuk kell menned sofőrnek, villamossofőr-jogsit nem csinálhatsz csak úgy bárhol-bármikor.

2011. jan. 9. 16:45
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de én igazából azt kérdeztem, hogy miylen formátumúa jogsi villamosra, tehát hogyan néz ki.

Mert azt mondták sima autójogsi rózsaszínű plasztik jogsi amit adnak. Már itt az egyik válaszoló is mondta, csak nem tudom ugratnak-e...

2011. jan. 9. 16:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Valóban rózsaszín jogosítványt kapnak. Ha van B kategóriája a vezetőnek (ami nem kötelező villamos vezetéshez) akkor feltüntetik a V katergóriát. A trolivezetőknek TR kategóriát tüntetnek fel (viszont neik kell B jogosítvány. Régen nem kellet volt ismerősöm akinek elöbb volt meg a TR mint B)
2011. jan. 9. 18:55
 10/12 anonim ***** válasza:
utolso! én ugy tudom, hogy a troli vezetéséhez a D kat. is kell, mert akinek van D az egy továbbképzés után mehet trolit vezetni, akkor hogy is lett neki hamarabb TR mint B?
2011. jan. 10. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!