Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen engedély kell ahhoz...

Milyen engedély kell ahhoz hogy a szántóföldön egy kis sárkányrepülővel felrepüljek?

Figyelt kérdés
Úgy értem kell-e valami jogositvány hozzá, vagy rádió hogy engedélyt kérjek a felszálláshoz. Aki ért hozzá, ezzel kapcsolatban több mindent is irhat.
2011. jan. 4. 19:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát meg kell tanulnod vezetni és nem elég hogy "apu megmutatja".

500 méternél magasabban úgyse repülsz vele, szóval szerintem légtérhasználati engedély nem kell hozzá de ezt pontosan nem tudom.

Voltam már így sárkányrepülőzni mezőről felszállva ahogy te írod, de semmilyen légi irányítós történet nem kellett hozzá.

2011. jan. 4. 19:24
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

kell hozzá egy UL szakszolgálati engedély.

nem árt, ha van légialkalmassági bizonyítványa a járműnek

kell egy ideiglenes le és felszállóhely kijelölés a "szántóföldre" amit a közlekedési hatóság ad ki.

ha ez a terület nem ellenőrzött légtér alatt ("G" osztályú) fekszik, akkor ezek birtokában már repülhetsz is.

2011. jan. 4. 19:44
 3/13 anonim ***** válasza:

az előző válaszoló jól mondja, ezeket kifejteném kicsit bővebben is:

"kell hozzá egy UL szakszolgálati engedély. " - a szakszó a repülésben uaz. mint a jogsi az autózásban. Ehhez el kell végezni egy tanfolyamot ahol elméleti alapozás után gyakorlatilag is megtanulsz repülni a géppel. Nem tudom pontosan mennyi lehet most egy UL de szerintem olyan 500e körül van, utána kell járni

"nem árt, ha van légialkalmassági bizonyítványa a járműnek

" - vagy veszel magadnak egy gépet, és akkor neked kell fent tartani az összes költséggel együtt, amelyek légi jármű révén valszeg többe kerülnek mint egy autó esetében, mert itt is ugyanúgy van pl. biztosítás, tárolni kell, stb..... vagy bérelsz valahonnan gépet.

"kell egy ideiglenes le és felszállóhely kijelölés a "szántóföldre" amit a közlekedési hatóság ad ki " - vannak szabályok amelyek teljesülése esetén kérhetsz engedélyt az általad kijelölt szántóföldre. Ha a hatóság megadja, akkor ezt évente meg kell újítani, és persze ennek is van költsége.

ha ez a terület nem ellenőrzött légtér alatt ("G" osztályú) fekszik, akkor ezek birtokában már repülhetsz is.

Mivel nem ellenőrzött légtér alatt vagy, rádiózni nem kötelező, bár ajánlott, abból baj nem lehet.

A gépet időjárásból kifolyólag valszeg csak március - október között fogod tudni használni. Nem tudom UL esetben hogy van, de azt tudom hogy a sima PPL-nél (kismotoros repülő) nem végezhetsz kereskedelmi tevékenységet, ahhoz kellenek repült órák és CPL jogosítás.

2011. jan. 4. 21:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát attól félek hogy nem engedélyezett a légtér mert sok az utasszállitó errefele, vagy az nem számit. Én különben csak szórakozni akarok egy kicsit nem kereskedelemre szeretném használni.
2011. jan. 5. 19:08
 5/13 A kérdező kommentje:
Úgy értem hogy ellenőrzött mert sok a gép errefele.
2011. jan. 5. 19:09
 6/13 anonim ***** válasza:
nem tudom pontosan hogy vannak a légtér besorolások, de az biztos hogy TMA közelében nem csinálhatsz semmit sem. Nézd meg Mo ICAO térképén, hogy TMA körzetbe esik-e a kiszemelt terület. Neten fent van bescannelve az egyik térkép, google segít.
2011. jan. 6. 00:20
 7/13 anonim ***** válasza:
TMA alatt éppen repülhet, a CTR az ami földig ér.
2011. jan. 6. 09:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia

Én is imádok repülni, nemrég repültem is egy jót, csak kicsit fújt a szél, meg rohadt hideg volt :D. Barátom gépével repültem, de nekem még engedélyem sincs :D (17F)

Ahhoz nem kell engedélyt kérni, hogy felszállhass szerintem... A barátom legalábbis nem kér sosem :D. Na lényegtelen, szerintem nem kell engedély a felszálláshoz, valahol hallottam, vagy olvastam,hogy "gondolsz egyet, munka után hazaérsz, beülsz, és repülsz"...

2012. jan. 23. 20:36
 9/13 anonim ***** válasza:
A motoros sárkánnyal való repülést be kell jelenteni?
2012. ápr. 5. 21:23
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem nem kell bejelenteni csak beülsz és repülsz,rádiókapcsolat általába akkor használsz mikor oktat téged az oktató de ha egyedül repülsz akkor nem rádiózol mert nincs kivel,meg amúgy is ha nem vagy reptér közelébe ahol lenne rádiókapcsolat akkor nem is tudsz kapcoslatot létesítnei mondjuk a Liszt Ferenc rpeülőtérrel,csak ha átt irányítana téged egy utaszálító de nem fogják meg minek? :D utaszállítók 4000+ m fölött repkednek te meg nem hiszem hogy felmész addig oxigén hiány miatt,2000m től hallotam sárkányrpeülővel de annál többre nem :D
2012. júl. 4. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!