Mennyi a taxik tarifája?
Egyre gyakrabban gondolok rá, hogy a legegyszerűbb, taxival lenne utazni, mivel autóm nincs, a tömegközlekedést meg nem nagyon szeretem.
De a kis nyugdíjaból nem merek rendelni, anélkül, hogy ne éreklődnék kicsit utána, nem szeretnék vagyonokat fizetni.
Köszönöm a segítséget.
Ez nagyban függ, hogy hol vagy helyileg. :)
Általában van egy alapdíj (párszáz forint) és van egy kilométerdíj (ez is párszáz forint.) Meg a várakozás díja. (Ez pártíz forint.)
Pl. Budapesten a Főtaxi, ha telefonon hívod: 300 Ft alapdíj, 225 Ft kilométerdíj és 56 Ft-os várakozási díj (pl. a piroslámpáknál, dugóban stb.).
De pl. Dunaújvárosban a taxik a városon belül jellemzően fixtarifásak, azaz egyik helyről a másikra nem a kilométertől függően fuvaroznak, hanem 5-600 Ft-os fix díjért.
Elnézés, így kellet volna kezdenem. Budapesten lakok VIII. Kerepesi u.
De nagyon szépen köszönöm a segítséget, kaptam egy alap képet a dologról.
Nekem volt egy kedves taxis ismerosom, es en mindig ot kertem meg, hogy vigyen ide-oda, valamint az autojaban hatul mivel nagy csomagtartos volt, neha meg vitt egy-ket dolgot is, amihez fuvarost kellett volna hivnom. Ugyhogy erdemes egy taxist kifogni, aki megbizhato, rendes, szimpatikus, es persze ott a kornyeken dolgozik, ahol lakik on is, es akkor kicsit olcsobban tud rendelkezesre allni (talan).
Csak egy otlet volt! Erdemes tobb taxist is megkerdezni, mennyiert viszik el az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!