Mennyi a megengedett legnagyobb sebesség autópályán?
Novemberben egy Renault Master teherautóval (nem haladja meg a 3,5tonnát) autópályán közlekedtünk. Siófoknál mentünk fel az autópályára, Bp. felé tartva. Nem sokkal később egy traffipax rögzítette a sebességünket.
Akkor 135 km/h-val mentünk (elvileg 130 km/h a megengedett, jól tudom? Ha nem javítsatok légyszi), és nem is számítottunk úgy igazán büntetésre.
Na a lényeg... egy hete kaptunk egy csekket 90.000 Ft-ról, hogy lefényképeztek minket, és 80 km/h helyett, 134-el mentünk...
Érdekes módon - hárman ültünk a teherautóban - egyikünk sem látott 80-as sebességkorlátozást (ezekre mindig figyelünk).
Légyszi írjátok meg, hogy akkor most mennyivel lehet menni kisteherautóval?
Kicsit sok ez az összeg... ha jogos a pénzbírság, akkor kaphatunk erre részletekben történő fizetési törlesztést?
Köszönöm Mindenkinek aki válaszol!
remélem csak viccelsz....te is írod:"hárman ültünk a teherautóban"TEHERAUTÓ!!!!!!80 a megengedett.
ez tuti szívatás volt.légy boldog vele.
"B" kategóriás jogosítvánnyal 3,5 T-ig vezethető a tehergépkocsi, de a megengedett legnagyobb sebessége autópályán max. 80 Km/h!
Viszont a max. 2,5 tonna legnagyobb öszsúlyt meg nem haladó, zárt rakterű járművekre ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a személygépkocsikra, vagyis 130 Km/h autópályán.
Ez azért is érdekes, mert pl. egy zárt VW Transporter mehet 130-al, míg egy platós változat csak 80-al!
A Renault Master több mint 2,5 tonna, ezért még ha zárt is akkor is csak 80 a megengedett autópályán/autóúton! Egyéb úton 70 Km/h!
17:47-esnek:
Neked se ártana ismételni kicsit, 80 az a 90.
2. válaszolónak: jaj, de kedves vagy!
Mivel nem tanultam kreszt, nem vezettem még soha teherautót, mivel nem én ültem a kormány mögött, talán elnézhetnéd nekem a kérdésre várt válasz tudatlanságát...
Ez az oldal nem arról szól, hogy leszóljunk másokat, hanem hogy segítsünk a másikon...
A TÖBBI HOZZÁSZÓLÓNAK KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY VÁLASZOLT!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!