Igazságtalanság? Kenő pénz kell?
Szia!
Először is köszönöm a véleményt, nincs ezzel különösebb gondom nem a vizsgaterület volt a lényeg. Hanem több más dolog. szerintem Németország teljesen más ebből a szempontból is.
De azért köszönöm
bár nem ismerlek sem téged, sem az oktatód, sem a vb-t, de a maszek véleményem a következő:
Ha javítottad a hibád, és a hibával nem okoztál vészhelyzetet, akkor az oktatónak nem kellett volna beavatkoznia. Ha meg pár másodperccel később tette, akkor meg eleve értelme sem volt, mert pár másodperc alatt akár már el is üthettél volna valakit....
Szóval az oktatód szerintem szemét, és a pótórákra hajt, bár hangsúlyozom, nem ismerem.
VB: sok bunkó vb van, ez van, megtehetik, de ezzel nem kell foglalkozni... csak a vezetésre figyelj.
Teljesen hibamentes vizsga gyakorlatilag nincsen, mindenki hibázik valamennyit, ez tök természetes.
jó tanácsok a következőre:
- a vizsga előtt ne vezess, pláne ne várj ennyi időt a vizsgáig (4 óra a kocsiban vagy környékén örjítő....) , mert fárad az agyad. ha teheted 10-11 óra körül vizsgázz, mert akkor még nem, már nem vagy fáradt, van időd aludni, időben felkelni, stb... forgalom is jó akkor. Szóval iratkozz be 10 körülre vizsgára, menj oda 9:30-ra vezess 10-20 percet és kész.
- ha teheted járj arra apuddal/mással kocsival amerre szoktatok vezetni, és figyeylj a táblákra, jelzésekre hol mi van, mire kell figyelni. sokat számít ha nem először jársz arra. hivatalosan vizsgaútvonalak nincsenek, de vizsga csomópontok viszont igen. a vizsgán a pontokat kell érinteni, és közben akármilyen útvonal lehet. gyakorlatban viszont mindig ugyanarra szoktak menni, mert az útvonal direkt úgy van kitalálva hogy minden legyen rajta amit nézni akarnak (fűútvonal, jobbkéz, vasút, stb....)
- elvileg bárhol meg kell állnod a helyed egy vizsgán. viszont. mivel a vizsgáig túl kevés órát vezetnek az emberek (40 óra semmi), szerintem az nem várható el, hogy mindenre tudjál figyelni. a lényeg hogy nagyjából képben legyél, azért ne hibázz túl sokat. a többi meg úgyis csak a gyakorlattal jön meg.
simán lehet hogy a vb és a tanárod összedumáltak és szándékosan meg akartak vágni...
nekem szerencsém volt, az egyik legjobb oktatónál tanultam - Köszi Maczi :) - és a vizsgán is szerencsém volt, így minden elsőre meglett... és a forgalmin is alig volt hibám (5 piszlicsáré hibavonal....)
továbbra is higyj magadban és ne csüggedj, csak azért is mutasd meg nekik! hajrá!
Kedves Mindenki!
Köszönöm a válaszokat főleg az utolsót, úgy érzem te azért valamennyire belelátsz abba amit leírtam. Utológaosan mindenkinek hozzáteszem, tegnap beszéltem a drága oktatómmal és ő is belátta hogy szemét vb-t fogtunk ki és sűrű elnézés kérés közepette majdnem kimondta hogy nem volt jogos a vizsga és ha újból vizsgáznánk, akkor más lenne a szituáció. Közöltem vele, hogy nem azzal van a gond hogy mégegyszer megyek, hanem azzal hogy az emberek pénztárácája nem biztos hogy bírja az ilyen játékokat. És végülis igazat adott nekem...de ahogy már írta pár előttem szóló nem vagyok üldözési mániás de az összebeszélésben tényleg lehet valami..
"és sűrű elnézés kérés közepette majdnem kimondta hogy nem volt jogos a vizsga és ha újból vizsgáznánk, akkor más lenne a szituáció"
Azaz beljebb lenne még néhány ezerrel, pl.kötelező plusszórák. :)
Egyébként lehet, hogy voltak még hibáid, amiket ő vonalazott szépen, csak nem tudsz róla. Velem pl. az volt a baja a VB-nek, hogy túl sokat nézek a tükörbe. Hát persze, amikor olyan ocsmány feje volt, hogy nem bírtam betelni vele!
A hibádról meg annyit, hogy most korrigáltad, nem volt vészhelyzet, stb. De lehet, hogy a VB úgy gondolta, hogy erős forgalomban veszélyes lehetett volna a helyzet. Lehet, hogy az oktató is végiggondolta ezt (eltartott néhány másodpercig) aztán mivel veszélyes helyzetben bele kell nyúlnia a kormányba, megtette.
Ha jól vezetsz, semmi sem fog meggátolni abban, hogy megkapd a jogsit, szerintem már a következő alkalommal. Csak nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!