Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a szmogriadóról?

Mit gondoltok a szmogriadóról?

Figyelt kérdés
2009. jan. 12. 12:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy aki hajlamos légzőszervi megbetegedésekre, az riadó nélkül is érezte az erősebb megnehezedett szmogos levegőt. Konkrétan engem gyerekkorban bronchitissel kezeltek, ez néha még most is előjön ilyen szmogos időkben, és amint leülepszik a levegőből, jobban vagyok. Nos, tegnap is éreztem, hogy nehezebben veszem a levegőt. Tehát tényleg kicsit valamit jó lenne tenni, de nem tudom, mi a megfelelő intézkedés nagyban. Én biztos, hogy hosszú távon kiköltözök Pestről, amint lesz pénzem.
2009. jan. 12. 14:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, nem megoldhatatlan, de kérdés az, hogy mi környezetkárosítóbb: napi 3-4 órát buszozni (hévezni, villamosozni, metrózni) vagy 1-1,5 órát autózni? És ne csak azokra az autókra gondolj, akik a dugóban araszolnak és lehagyod őket a villamossal!
2009. jan. 12. 14:34
 13/19 A kérdező kommentje:
ez érdekes...én vidéken nőttem fel és ott teljesen más a leevegő.mikor többször kellett Pestre felutaznom mindig pokoli fejfájással küzdöttem amint beért a vonatom. Miótta itt lakom megszoktam ,viszont az elmult 2-3-4 napban ahogy kiléptem az utcára szédülni kezdtem. Ttudom hogy én vagyok nagyon érzékeny az ilyen dolgokra pedig sosem volt semmi légzőszeri és egyéb problémám. Csak érdekességként írttam le :)
2009. jan. 12. 14:36
 14/19 anonim ***** válasza:
98%
Nos, én idén nyáron jártam Graz-ban, zenei versenyen, ott közlekednek autóval, tömegközlekedéssel, de rengeteg a kerékpár is az utakon. Senki nem orrolt a másikra, megvoltak békésen, kicsit irigykedtem, hogy itt Pesten mikor lesz olyan. Megjegyzem, akkor nyáron, ugyanabban az időszakban, érezhető volt a különbség a graz-i és a pesti levegő minősége között, kint sokkal könnyebben vettem a levegőt, mint itthon Pesten. Külvárosban lakom pedig, itt nem annyira koncentrált, mint a belvárosi levegő, mégis érzem, ha megnő a szmog.
2009. jan. 12. 14:42
 15/19 anonim válasza:
96%
Én általános iskolás vagyok. Most hogy így a levegővételről van szó (:D), én 5 percre lakok a sulitól, és nem szeretek levegőt venni. Az alatt az 5 perc alatt legalább 25 autó megy el, mert itt van a közelünkben az M0-s. Szerencsére nem olyan hangos, de visszatérve erre, nagyon büdös van, és nem veszek levegőt ameddig csak kibírom. Pedig régen az utcánkban 1 nap 1 autó ment el....
2009. jan. 12. 14:49
 16/19 anonim válasza:

Magyarországon a rákos megbetegedések 80%-ért valamilyen környezeti ártalom felelős.

A nálunk szegényebb Bogotában találtak megoldást, volt hozzá bátorságuk és nem csak magukra gondoltak. Erről látható itt egy dokumentumfilm:

[link]

Van egy izgalmas füzet, A sikeres város titka, ami olyan példákról szól, ahol felelős és felvilágosult városvezetés van, akik szuper és szerethető megoldásokat találtak:

www.levego.hu/konyvtar/olvaso/automentes_osszefoglalo.pdf

2009. jan. 15. 10:18
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Én azt gondolom,hogy azt a sok ki települt városi parasztot akiknek büdös volt a város és bejárnak nap mint nap tovább büdösíteni,és van pénzük naponta 50-100km-t kocsikázni,azokat munkaidőben Budapestre csak pénzért engedném be!Leszögezem ez naponta 250-300ezer autót jelent,akik miatt nincs parkolóhely és szmogriadókat kell elrendelni,(ellehetetlenítik az itt élők életét)!

Megoldás:-Dugódíj

-Behajtási övezetek (majd megszokják,a parkoló

övezet is furcsa volt)

-Bátrabb és keményebb városvezetés

-STB.

2009. jan. 16. 00:34
 18/19 anonim válasza:

Nézetem szerint a szmogriadó ebben a formában nem ér semmit, csak bosszúságot okoz.

Vannak a világon olyan városok, ahol nem a nehezen megfigyelhető rendszám ( valaki mögött szorosan állsz és a rendőr így nem látja a számot), hanem az autó színe szerint szabják meg, hogy melyik nap, melyik színű gépkocsival nem lehet közlekedni.

A kérdés a kivételek kategóriájában kezd a bohózat tárgyává válni. A megkülönböztetett jelzések rendben vannak, ez szintén természetes. Az önkormányzati autók miért képeznének kivételt?

Ha nem akarunk megfulladni miért nem rendelhető el a felemás eredményekkel kecsegtetó szmogriadó helyett teljes leállítás, annak munkaügyi ( rendkívüli fizetett szabadság) vonzataival együtt.

Ha a szmogriadó működik, miért nem működik nyaranta az ózonriadó?

Amennyiben le kell állítani a gépkocsikat a baráti parkolási társaságok milyen jogon szednek parkolási díjat?

Bár a mi egéyzségünket szolgálná, de mindenki tudja - aki elrendelte, még nálunk is jobban tudja-, hogy nem betartható. Ismételten egy látszatintézkedés, hogy érezzük a VELÜNK VALÓ TÖRŐDÉST.

2009. jan. 18. 08:52
 19/19 anonim válasza:
Szerintem komolyan kellene venni az ilyen riadóka, de Magyarország sehogysem felkészült az ilyen helyzetekre. Sem a társadalom gondolkodása sem a tömegközlekedés nem elég fejlett. Én azt gondolom, hogy a gázhelyzet ellenzék általi felfújása miatt mindenki szó szerint minden sz...-ral fűtött, holott erre nem volt szükség és ez is befolyásolta a légkört. Én a munkaidőbeosztásom miatt és vidéki otthonom miatt csak autóval tudok közlekedni, csak a peremkerületig megyek kocsival, ezért havi 10.000 forintnál nem költök többet benzinre, viszont ha meg kellene vennem a sárga busz bérletet, és a kék busz bérletet magamnak is és a kislányomnak is, az több, mint 20.000 forint lenne. Amilyen állapotban vannak a buszok, szerintem sokkal károsabbak a környezetre, mint bármilyen autó. Amerikában megszokott, hogy azonos helyen lakók 4-5-en egy autóval közlekednek és megosztják a költségeket. Én vettem a fáradtságot, hogy a szomszédaimmal megbeszéljük, hogy menjünk együtt ezen a két napon, de nem tudtuk összehozni. Mindenki másfelé jár dolgozni és más időben. Senki nem tudott volna értem jönni este 9-re a munkahelyemre. A közbiztonság pedig nem engedi meg, hogy az ember egyedül nekiinduljon gyalog a sötét 31-es főúton. Ismerősöm tetőfedő bádogos, nem viheti a buszon a csatornát és az eszközeit, azt tanácsolták neki a rendőrök!, hogy az egyik nap vigye az eszközöket, másnap pedig menjen busszal a helyszínre. Egy épülő ajtó és nyílászárók nélküli szerkezetkész házban ott lehet hagyni akár egy éjszakára is a vörösréz csatornát és egyéb eszközöket????????!!!!!!!!!
2009. jan. 20. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!