Autóvásárláshoz kell jogosítvány?
Figyelt kérdés
Tudok venni a nevemre autót ha még nincs jogsim?2009. jan. 9. 23:18
1/9 anonim válasza:
Persze.
Nincs összefüggés a kettő között.
3/9 anonim válasza:
Az öcsém autója anyukám nevén van (ő kapott rá hitelt annak idején). Anyukámnak soha nem volt jogsija.
4/9 anonim válasza:
Autót venni tudsz jogsi nélkül. Viszont, ha hitelre szeretnéd vásárolni az úgy nem fog összejönni. A bank nem ad hitelt autóra jogosítvány nélküli ügyfélnek, hisz felmerül benne a gyanú, hogy minek neki az autó és az autóhitel, ha jogsija sincs. Akkor fognak kérni társadóst/kezest, aki jogosítvánnyal rendelkezik.
5/9 anonim válasza:
Előző vagyok: utolsó előtti válaszolónak. Igen egy pár éve még ment a hitel jogsi nélkül is, de ez napjainkban már nem fog összejönni. Kb. 2 éve már nagyon szigorúan nézik, és egyre szigorúbbak a hitelfelvételek feltételei, de mindenhonnan ez folyik.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Felvetődött a kérdés, hogy lehet-e jogsi nélkül autó venni. A társaság egyik fele azt mondta igen a másik, hogy nem. :)
2009. jan. 10. 09:01
7/9 anonim válasza:
Nem tudom miért ér full 0%-ot a válaszom, hisz a valóságot írtam le. Aki nem hiszi, menjen el és próbáljon meg most autót venni hitelre jogsi nélkül. Munkámból kifolyólag merem ezt az állítást biztosra mondani, de ugyan mindegy úgy látom.
8/9 A kérdező kommentje:
Én mindenki válaszát hasznosnak értékeltem! Ez a minimum, hogy időt fordítottatok arra, hogy a tudásotoknak megfelelően válaszoltatok a kérdésre.
2009. jan. 11. 19:25
9/9 anonim válasza:
Szia!
Anyukának sosem volt jogsija: ő a tulajdonosa ÉS az üzembentartója a családi autónak. Az üzembentartó azt jelenti, hogy ő fizeti utána a dolgokat: biztosítás, súlyadó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!