Jobban megéri tömegközlekedéssel utazni mint saját autóval?
Egy saját autó csak stressz.. mindig idegeskedni kell hogy mikor mi romlik el.. mi kopik mennyi lesz a javítás...
Ezzel szemben a tömegközlekedés meg csak annyi hogy felszállsz meg leszállsz. Nincs stressz , nem kell aggódni semmin..
8-as, nekem megér bármennyit az, hogy kényelmes 22 fokban utazhatok, akkor is, ha kint +42 van, vagy éppen -8.
Nem kell várnom zuhogó esőben a buszra, villamosra, trolira. Nem kell menetrendhez alkalmazkodjak, logikázni, hogyan jutok el A-ból B-be a leggyorsabban, számolni az átszállásokkal, késésekkel.
Ha dugó van, akkor is a saját autómban ülök, az a zene szól, olyan hangerőn, amit én szeretek. Tudok közben nyugodtan telefonálni. Nem ér hozzá a fenekemhez senki "véletlenül", nem kell szagolnom a hajléktalant velem szemben, nem lépek csövespisibe, nem tapossa össze a cipőmet a neveletlen kisgyerek.
A cuccaimat bedobom hátra reggel, nem kell cipelnem 2-3 táskát magammal egész nap. Mélygarázsból mélygarázsba közlekedem, hordhatok csinos 10-12 centis tűsarkút, mert nem fogom lejárni a lábamat napközben.
Beugorhatok hazafele a csomagjaimért, mert nem kell előtte hazamenjek, hogy lepakoljam a nálam lévő táskáimat, majd újra útnak indulni, már üres kézzel.
Nekem a kényelem, amit az autóval nyerek, bármennyi pénzt megér.

#11 pont fordítva élem meg. Fogom magam felülök a vonatra, telefonozhatok, akár laptopozhatok, dolgozhatok, olvashatok, pihenhetnek, sörözhetek, wc-re mehetek ha van, és még sorolhatnám. Ahelyett, hogy stresszelve vezetek az autópályán arany árú benzinből. Oda kell koncentrálni, egy hosszabb út után úgy lefáradok mintha dolgoztam volna. Ezt semmiképpen nem nevezném "kényelmesebbnek"
De a városon belül is jóval stresszesebb a vezetés a többi autós miatt.
Én soha nem stresszeltem, sem autópályán, sem a belváros közepén. A mai autók már magukat elvezetik, körbe van az egész kamerázva, hátra sem kell fordulnod ahhoz, hogy lásd, mi van mögötted, körülötted.
Bár, ha te a vonaton sörözgetsz, nagyon nem egy színvonal vagyunk, ne haragudj meg...

#12.
A saját autómba ülök, és a nekem kedvező időbeosztással utazok.
Vagyis akkor indulok és állok meg amikor éppen kedvem tartja.
Annyi csomagot vihetek magammal, amekkorát neked legalább 10 perc lenne fölrakni a vasúti fülkébe.
Olyanra állítom a fűtést, a hűtést, a zenét....stb. ahogy nekem a legjobb.
Ha telefonálni akarok akkor nem kell tekintettel lenni a többi vasuton utazóra.
Amennyiben meggondolom magam, az első elágazásban megfordulok, nem kell elmenni a végállomásig, és ujratervezni a napomat.
És még vég nélkül sorolhatnám.
Arról nem is beszélve, hogy enyém az autó, érvényes a műszaki és a jogosítványom, nem vagyok bódult/ittas, valamint élvezem a vezetést.
Tehát miért is kellene stresszelnem?😉

Példálóztok ezzel a "jaj de kényelmes a tömegközlekedés" szöveggel.
Nézzük a másik oldalról.
Mesélje már el valaki, hogy miért fárasztó az, ha a menetrendtől függetlenül, az általam megválasztott időben és útvonalon közlekedhetek a saját autómmal?
Amikor nem kelek egy órával hamarabb,
amikor nem köhögnek az arcomba,
amikor nincs tumultus,
amikor nem késnek a járatok,
amikor ......
Tényleg érdekelne!

Szerintem senki sem mondja, hogy a tömegközlekedés jobb vagy rosszabb, meg itt elbeszéltünk egymás mellett. Nincs semmi konkretizálva csak jönnek a legismertebb érvek és ellenérvek. Luxuskocsiból ülve nyilvánvalóan kényelmesebb beutazni meg bevásárolni valahova amikor a volánbusz ikarusza az alternatíva, de vonaton utazva sokkal kényelmesebb elhúzni a dugóban araszoló baleset miatt bedugult autópálya mellett.
Két szélsőség érvei lettek felhozva miközben ez helyzetfüggő.
A 11. válaszoló gondolom az esztetik pilates princess, aki az A6-os Audiban kortyolgatja a jegeskávét és igazgatja a szájfényt, amíg az ülésfűtés melegíti a popsiját a dugóban.
A 12-es meg az átlag melós, aki a 12 órás műszak után örül, hogy végre nyugiban van és nézhet ki a fejéből, mert nem kell még 40 percig ülnie a dugóban, miközben a vádlija már görcsöl az állandó kuplungozástól.
Más élethelyzet, más világlátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!