Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szabályosak a világító LED...

Szabályosak a világító LED táblák közúti használatra? Kamionokon és furgonokon szoktam látni ezeket a világító név táblákat a szélvédőre kihelyezve. Nem büntet ezért a rendőr?

Figyelt kérdés
Kinéztem magamnak én is egy programozható kis tablát, személyautóban a hátsó szélvédőre szeretném tenni. Lehet rá szöveget írni és figurákat is kirakni. Tapadókorongos, USB-ről működik.
ma 19:52
 1/3 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyenre gondoltam.

ma 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a legkevesebb, mikor némelyik kamion úgy ki van világítva mint egy karácsonyfa. Ott hol van az a szabály, hogy csak annyi világítóeszköz lehet a járművön, amennyivel a gyárból kijön?

De ebből az utolsó mondatból sejtheted, hogy nem használhatod szabályosan az autódon sem.

ma 21:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon jól tudod, hogy nem szabályos.

Szerintem még azt is tudod, hogy a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet

a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről című jogszabály foglalkozik a kérdéssel, sőt, szerintem még azt is tudod, mert már utána néztél, hogy a 37. paragrafus (1) bekezdése mondja ki:

"A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el."

Nagyon jól tudod hogy nem szabályos, ahogy azt is tudod, hogy kicsi az esély arra, hogy elővegyen érte a rendőr.

Szóval valójában mi a kérdés?

ma 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!