Szabályosak a világító LED táblák közúti használatra? Kamionokon és furgonokon szoktam látni ezeket a világító név táblákat a szélvédőre kihelyezve. Nem büntet ezért a rendőr?
Szerintem ez a legkevesebb, mikor némelyik kamion úgy ki van világítva mint egy karácsonyfa. Ott hol van az a szabály, hogy csak annyi világítóeszköz lehet a járművön, amennyivel a gyárból kijön?
De ebből az utolsó mondatból sejtheted, hogy nem használhatod szabályosan az autódon sem.
Nagyon jól tudod, hogy nem szabályos.
Szerintem még azt is tudod, hogy a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről című jogszabály foglalkozik a kérdéssel, sőt, szerintem még azt is tudod, mert már utána néztél, hogy a 37. paragrafus (1) bekezdése mondja ki:
"A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el."
Nagyon jól tudod hogy nem szabályos, ahogy azt is tudod, hogy kicsi az esély arra, hogy elővegyen érte a rendőr.
Szóval valójában mi a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!