Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Buszvezető szeretnék lenni,...

Buszvezető szeretnék lenni, de nincs jogsim. Milyen út járható számomra ezzel kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, nem tetszik a szak, mégsem érdekel, gyerekkori álmom, buszvezetői állás az, ami ismét fellángolt nálam. Egy B jogsi ára olyan magas számomra, hogy biztos nem tudnék neki kezdeni jelenleg, viszont ismerősöm szerint a BKV szokta finanszírozni a jogosítványt, tanulmányi szerződéssel, viszont én csak D kategóriára láttam erre vonatkozó információt. Szóval a kérdésem az lenne, hogy nekem, 20 évesen (igen, 21. betöltött életév szükséges), milyen lehetőségem van ezen téren? Ha B-t leteszem saját pénzből, akkor kell egy C is?

Valamint láttam trolibusz járművezető hírdetést is, oda viszont nem írnak jogosítványt kritériumként, csak a C,D-t, azt is előnyként. Valaki feltudna világosítani, hogy akkor ide akár most is jelentkezhetek, vagy esetleg itt valami tanulmányi szerződéssel kapcsolatos dologról van-e szó?

jan. 1. 23:09
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

"Ha B-t leteszem saját pénzből, akkor kell egy C is?"

Nem kell, ezt nemrég törölték el.

Kapard össze B-re a pénzt, arra amúgy is szükséged lesz a felnőtt-élethez. Annak nézz utána, nem kell-e X év gyakorlat a B kat. jogsi megszerzése után, hogy D-re jelentkezhess.

jan. 1. 23:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
tegnapelőtt 01:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nincs pénzed, akkor hétfőn hívd fel a BKV-nál a hirdetésbne megadott számot és add elő a helyzeted, megmondják, hogy azon a vonalon hogyan tudsz elindulni.
tegnapelőtt 12:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért végezd el az egyetemet mert a fellángolás majd lefog hervadni egy idő után.

Főleg meg így hogy se pénzed ,se semmid nincs.

tegnap 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!