Mikor évül el a büntetőpont?
„6. § (1) A nyilvántartásba vett pontszámot a pontszám alapját képező szabályszegést megállapító határozat jogerőre emelkedésének, illetve a helyszíni bírság tudomásulvételének időpontjától számított legfeljebb három évig lehet a pontok összesítésénél figyelembe venni (elévülés).”
↑
2000. évi CXXVIII. törvény a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről hatályos szövege
Lehet, hogy van aki tudja, hogy a rendőr miért mondta; én biztosan nem ilyen vagyok.
Gondolj bele, milyen igazságtalan lenne, ha január 1-én évülne el. Akié 2012. január 1-én lett hatályos és akié 2012. december 31-én lett hatályos, egyaránt 2025. január 1-én évülne el? A 2022-es pontjaid kicsivel túlélik a 2025-ös tanévnyitókat, a 2023-asok meg a 2026. évi húsvétot; hacsak nem veszel részt önkéntes utánképzésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!