Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megyek az úton, látok egy...

Megyek az úton, látok egy táblát, megyek tovább, megyek tovább és egyszercsak a tábla hatálya megszün, honnan tudom hogy megszünt a tábla jelzése?

Figyelt kérdés
Segítségnek annyit kaptunk hogy a jó megoldás nem igaz autópályán és egyirányú forgalmi úton

nov. 15. 18:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, megvan, hogy milyen táblát mi oldhat fel, mit old fel a kereszteződés stb. Még logikus is, hogy azoknak szünteti meg a hatályát kereszteződés, amiről nyilván nem tudna az, aki a kereszteződésben kanyarodott arra az útra, tehát az ő kedvéért meg kéne ismételni, amennyiben fenn akarják tartani a hatályát.

Ennél kriptikusabban amúgy nehéz lehetett volna kérdést kiírni. Ez valami nyakatekert találós kérdés akar lenni, hogy melyik táblára gondolt a költő? Szerintem nincs ilyen, ami egyirányú úton máshogy működik, mint egyébként, olyan meg főleg nincs, ami autópályán is előfordul, és autópályán meg egyirányú utcában más vonatkozik rá, mint bárhol máshol.

nov. 15. 18:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Nincs kereszteződés sem a KRESZ tanár szerint. Azért nem értem én sem a kérdést és tettem fel, hátha valaki tanultabb mint én 🤣
nov. 15. 19:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Már mi az, hogy nincs kereszteződés? Az is kereszteződésnek számít, amikor autópályáról le tudsz hajtani a pihenőhelyre, meg onnan felhajtanak. Én csak azt tudom elképzelni, hogy a megállni/várakozni tilos az, ami egyirányú utcában máshogy működik, mert ott bizonyos feltételek létrejötte esetén a bal oldalon is lehet parkolni, viszont a tábla csak arra az oldalra vonatkozik, ahova ki van rakva. De azt a kereszteződés fogja oldani, vagy ha kiegészítésként ott van, hány méteren keresztül áll fenn, az. Autópályán meg nincs ilyen tábla mert mindig tilos.
nov. 15. 19:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs hogy csak úgy hopp a tábla hatálya feloldódik. Vagy egy útkereszteződés, egy feloldó tábla vagy más korlátozás kezdete oldja fel a táblát. Mondjuk mindegyik előfordulhat autópályán és egyirányú úton is.

Ez kifejtős válasz vagy tippmix?

nov. 15. 19:07
 5/14 A kérdező kommentje:
Sajnos ki kell fejteni, én sem találom rá a megoldást hogy mi oldhatja fel
nov. 15. 19:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nehéz megmondani, mi oldhatja fel, ha azt sem árulja el, melyik táblára gondolt. Amúgy nem értem, mit értesz azon, hogy ki "kell" fejteni. Dehogy kell. El kell menni vizsgára ha vége a tanfolyamnak, addig meg az a dolga, hogy oktasson.
nov. 15. 19:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak egy opció ugrik be: útszűkület ahol két irányból van forgalom. A kövi táblákkal: [link]

[link]

Ilyen sem autópályán sem egyirányú úton nincs, ezek hatályát pedig a következő tábla oldja fel: [link]

nov. 15. 20:14
 8/14 A kérdező kommentje:

Kérte hogy gondolkodjunk rajta és mondjuk el mire gondoltunk.

Köszi a tippet, lehet tényleg útszükület lesz a megoldás. Hétfőn megirom

nov. 15. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Írd meg hogy mi lett a megfejtés, engem érdekelne.
nov. 15. 21:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Mindenképpen
nov. 15. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!