Véletlenül felhajtottam az autópályára matrica nélkül, de utána az első lehetőségnél letértém az autópályáról.. Kb. 5 percig használhattam... Meg fognak bírságolni?
Ha bemértek, igen egyébként nem.
Őszintén szólva nem tudom a mostani rendelkezést, úgy emlékszek, régebben nyugodtan felhajthattál majd az első benzinkútnál vagy pihenőhelyen vettél matricát az megfelelt. Talán hallottam olyat, hogy ma már nem fogadják el ha a bemérés pillanatában nincs matricám, hiába veszek 10 perc múlva.
Nekem pár hete azt mondták, hogy úgy is jó, ha az első lehetőségnél veszek matricát és kész, mindenki örül.
De ha küldik a büntit talán annál is lehet reklamálni, hiszen te vettél az nap matricát, csak nem előre. Ezért is kell megőrizni, hogy ha ilyen van lehessen vele kezdeni valamit, de ez az utólagos procedúra macerás.
Az első helyes válasz a 6. A többi régen sem volt igaz, vagy nem úgy.
Néhány éve vezették be azt, hogy ha valakiben a fizetési készség megvan, az fizethet utólag is. A felhajtástól számított 60 perc áll erre lehetősége. Akkor is csak ennyi, ha 190 percig nincs semmi lehetőség (ilyen szakasz nincs, de nem ez a lényeg).
Mobilon is lehet fizetni.
És akkor is fizetni kell, ha 4 mmm-et tettél meg. Nincs olyan, hogy hopp, nem is ide akartam jönni, és az elsőnél lemegyek, az csak 6 perc 20 másodperc, beleférek az egy órába.
Bírságolni biztosan nem.
Viszont pótdíjazhatnak.
Ha a cselekedetedet követően 1 órán belül vettél matricát akkor semmi gond.
Ha nem vettél akkor így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!