Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vásárolhatok-e kis kotró gépet?

Vásárolhatok-e kis kotró gépet?

Figyelt kérdés
Nincs rá jogosítványom viszont itthoni használatra vásárolhatok kis lánctalpas kotrógépet? Vagy esetleg maszekba élvezni, és nem közúton használom, hanem ismerősnél vagy otthon. Így vehetek?
2024. júl. 26. 13:21
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
élvezni* elvinni!!*
2024. júl. 26. 13:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Vehetsz akár százat is, nincs akadálya.

Magánkertben simán tolhatod neki.

2024. júl. 26. 13:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vehetsz. Akár 14 millából megúszod a kisebb, de kitűnő gépet.
2024. júl. 26. 13:33
 4/12 A kérdező kommentje:
De maszek melókba is vihetem vagy ahhoz kellene bármiféle engedély? Úgy értem, hogy futóval és nem közúton használnám
2024. júl. 26. 13:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A maszek melóra kell engedély (azaz minimum egyéni vállalkozónak kell lenned). A haveri alapon működő munkákat már nem fogadja el az adóhivatal (sem).
2024. júl. 26. 13:45
 6/12 A kérdező kommentje:
És ha most bent dolgozom egyik havernál csukott kapunál stb. Ki fog oda kijönni ellenőrizni? Amikor a kutya sem tudja, hogy nekem mi a foglalkozásom? Mert gondolom így random nem fognak bemenni.
2024. júl. 26. 13:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Nézd, 50 évnél is régebben élek kertvárosban, egy rövid kis utcácskában. Anno, amikor építkeztünk, le lett borítva egy kocsi sóder. Sem előtte húsz éven át, sem az azóta eltelt évtizedekben nem fordult meg erre sem rendőr, sem egyéb más hatóság. De akkor fél órával később jöttek, hogy nincs területfoglalási stb., megbírságoltak. Az egyik néhai szomszéd hírhedett feljelentő volt.

Soha nem tudhatod, kiben mi lakozik.

2024. júl. 26. 14:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is pont úgy jártam, mint a 7-es

visszatérve a maszek munkához, zárt kapuk mögött..,

amire nem gondol senki: mi van, ha súlyos baleset történik, aminek ellátásához mentőt kell hívni...ők meg a yardot?

akkor aztán adóhivatal, kormányablak, meg munkavédelmi hatóság, és egyéb büntető szervek.

2024. júl. 26. 15:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Zárt kapu mögött, ha nem történik baleset és igen persze ezt nem lehet kizárni, de ha balesetet most nem vesszük ide és zárt kapun belül vállalok munkát a kotrógéppel akkor az még belefér gondolom. Mert oda úgy sem fognak csak úgy bemenni, másrészt elzárt terület, ami nem közút. Tehát, ha vennék akkor otthon és néha maszekban használható zárt kapuk mögött?
2024. júl. 26. 17:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Már megválaszoltuk, de úgy látszik nem érdekel. Bajod lehet belőle, akármilyen zárt kapuk mögött csinálod.
2024. júl. 26. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!