Ha úgy kapom meg a vezetői engedélyemet, hogy csak szemüvegben vezethetek, ezt később meg lehet-e változtatni (akár. egy új orvosi alkalmassági papírral), például ha javul a látásom, vagy időnként kontakt lencsével is szívesen vezetnék a jövőben?
Figyelt kérdés
júl. 25. 13:05
1/3 anonim válasza:
Persze. El kell menni a háziorvoshoz, elmondod hogy mit szeretnél, aztán ha részéről rendben van, akkor elindul az ügyintézés és utána kiváltható az új jogosítvány.
2/3 anonim válasza:
Én eleve úgy kértem az orvosi alkalmasságimat. Hogy szemüveggel és kontaklencsével. Ez benne van az orvosiban. Viszont számomra nem "cink" a szemüveg viselése, már megszoktam 10+ éve. Viszont én nem is tudnék nélküle elboldogulni, mivel távollátáshoz van szükségem rá, és igencsak rossz a szemem. Mivel hivatásos jogosítványom van, és jelenleg is egy nagyobb kategóriát csinálok, így elengedhetetlen számomra az, hogy vezethessek.
3/3 anonim válasza:
Megtudod azt csinálni a doki úgy írja bele az alkalmasságiba hogy szemüveg és kontaktlencse. Nekem csak szemüvegét írtak bele viszont később kontaktlencsém lett es úgyis vezettem. Most már egyik sem kell mert megműtettem a szemem pár éve. Külföldön lakom ezért jogsival nem foglalkoztam és lejárt de ha legközelebb megyek elmegyek a dokihoz és megujittatom. Nyilván megnézi a látásomat, megállapítja hogy tökéletes és az új alkalmasságiban nem lesz benne a szemüveges korlátozás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!