Motorral járt úgy bárki, hogy "matrica" nélkül ment fel Mo-on fizetős autópályára és kapott büntetést? Vagyis a ka merák felismerik a motor rendszámot? Belefutottam ugyanis ilyenbe.
Figyelt kérdés
júl. 24. 09:24
2/4 bazaltkaroly válasza:
Felismerik. Ha egy órán belül megveszed a matricát, akkor nem lesz büntetés. Ha túl vagy már az egy órán, akkor vagy kifizeted, vagy veszel egy egész országos, éves matricát, így eltekintenek a büntetéstől. Azt csak irodából tudod megvenni, vagy talán egyéb matricát áruló helyeken (telefonon, neten nem megy). Itt neked kell eldönteni, hogy melyik éri meg jobban.
3/4 anonim válasza:
Persze. Nem motor ugyan, de mikor eladtam az előző autómat, az új tulaj rögtön azzal nyitott, hogy matrica nélkül ment fel. Akkor még nem volt lejelentve az eladás, úgyhogy kaptam is róla a csekket (persze kifizetnem nem kellett).
Szóval nézik, kamera felismeri. Autó vagy motor, tök mindegy.
4/4 A kérdező kommentje:
Autóra már én is kaptam, az egyértelmű. A motorral viszont már több, mint egy hónapja jártam fizetős szakaszon, mert elfelejtettem, hogy másik motorral vagyok, amin nincs matrica, de mazóta sem kaptam semmi bünti értesítést. Ezért is jó lenne, ha olyan jelezne vissza, aki kapott is ilyen büntetést. Nyilvánvaló, hogy elméletileg fel kellene ismerni a kameráknak a motoros rendszámot, de mint annyi mindenben az elmélet sokszor távol áll a gyakorlattól...
júl. 24. 10:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!