Elektromos roller tömör vagy felfújható kerékkel? Melyiket ajánlod és miért.
Egyiket sem.
Az elektromos roller egy veszélyes és előnytelen "jármű". Idézőjelben, mert hát nem számít járműnek. Járdán kell vele közlekedni, amit a legtöbben nem tudnak.
Ráadásul akkor is minden padka előtt meg kell állni vele és felemelni. Nem valami kellemes.
Tölteni kell állandóan, mert ez is merül. Ráadásul a testmozgás elhanyagolását is magával hozza.
Egy bicikli sokkal előnyösebb. Az is gyors, úton is közlekedhetsz vele, és nem is merül.
Nem értem ezt az elektromos roller őrületet.
Remélem, sportolsz azért, a testmozgást tényleg nem szabad elhanyagolni, és biciklizni azért nem olyan kimerítő.
Vagy egy helyi bérlet az sokkal olcsóbb például.
Én a te érdekeidet nézem.
Csak gondolj arra: mi okod lenne rollert venni? Mivel lennél több?
Fittséggel és pénzzel biztosan nem :(
A tömörgumi nem lesz defektes és kb ennyi az előnye. Nehéz (a mozgó tömeg pedig háromszorosan számít) Meg tud lazulni a felnin vagyis a kerék megforog a gumiban. Elég kemény lehet az összetételük emiatt nem tapad jól.
A fújt gumi jóval könnyebb. Jobban csinállapírja az egyenetlenségeket. Figyelni kell a guminyomásra, rendszeresen ellenőrizni kell! A túl kicsi nyomás gondokat okozhat, kidörzsölődik a tömlő és az abroncs is, illetve felütéses defektet nagyon könnyű összeszedni lapos gumival.
A normálisabb, drágább rollereket kizárólat fújt gumival árulják.
Attól függ, mire akarod használni, milyen utakat kell leküzdeni. Rücskös járdákon, töredezett kerékpárutakon kínlódás az egész, még rugalmas felfüggesztéssel is. Főleg, ha tömör a gumi.
Normál sima aszfalton szépen gurul a tömör is, ráadásul a kisebb súrlódási ellenállás miatt a gyengébb motor is könnyebben szalad.
(Most a járda legalitásán ne lovagoljunk, vannak osztott járdák és egyéb problémák, nem ez a kérdés.)
Egyébként van egy sajátos élménye a rollernek is, noha a kerékpár biztonságosabb természetesen.
Rolleren különösen fontos figyelni állandóan az utat, nehogy fejre állj. Megszokott útvonalon némileg más a helyzet, amit már ismersz.
Továbbá rossz időben nem tudod használni a rollert, vagy nem akarod, mert nem csak könnyebben megcsúszhat, de beázhatnak dolgok, nem nagyon tesz jót neki. Hidegben az akku is gyengébben teljesít, illetve kapacitásra is.
Mellesleg a padkára menés nem olyan vészes, hamar rá lehet jönni a trükkjére. Csak lassítani kell előtte, lelépsz az útra, gép is megy tovább, szinte felmászik a padkára, pár lépés és már megint rajta vagy. Megy, mint a "karikacsapás".
Bár én teleszkópos futóművel próbáltam óvatosan nekimenni ilyen kisebb padkáknak (ami kerékpárral megszokott), de rollerrel nem olyan kellemes, az embernek és a technikának sem.
Az a pár ezres, jó vicc...
Csak 25 km/h feletti gépekre kell, de igazság szerint mindenkinek érdemes (még kerékpárosnak is), mert egy balszerencsés eset és a gatyád elperelhetik, ha te voltál a hibás.
Nekem nem tomor gumis hanem racsos, ez elvileg rugalmasabb de ugyan ugy nem kell bele levego.
Ha nincs lengescsillapito akkor komfortosabb a felfujhato abroncs de cserebe elofordul hogy lapos, defektet kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!