Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tengerjáró hajóra , hogyan...

Tengerjáró hajóra , hogyan tesznek medencéket, a hajó mozgásától az nem lötykölődik ki?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ha megnéztek luxus tengerjárókról képet videót, látható a legtöbbön van fedett, ill szabad medence is, . A hajókon ez nem "lötykölődik " ki? (hajó mozgása hullámokon stb okok miatt)
2024. jún. 30. 14:08
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Ezek a "luxus" tengerjárók, amik valójában a felkapaszkodott plebsz tengeri tömegszállásai, ezok általában nem a Horn-Fok megkerülésével közlekednek, hanem az trópusi sávban. Ott meg lassú áramlat a majdnem feszített víztükrön a kutyaszart is körbehordja.
2024. jún. 30. 14:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem akkor kb nem nagyon van nagy hullámzás, tényleg lehet a hajóba medencézni?? (Azért a neten látni, hogy egy két ilyen luxus hajó volt, hogy kemény viharba került)
2024. jún. 30. 14:25
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Hár ilyen viharban tényleg nem tudom mi történik. Gondolom akkor senkinek semmi keresnivalója a fedélzeten. Feszített víztükörben meg lehet koktélozni meg ázni, vagy épp teniszezni...
2024. jún. 30. 14:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, a fürdést , szép időbe gondoltam nem viharba. :)
2024. jún. 30. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Viharba sosem kerülnek, mindig kikerülik. Amúgy kitisztítják és újratöltik, évente egyszer teljesen leeresztik és javítják ha kell.
2024. jún. 30. 16:02
 6/10 A kérdező kommentje:
5-ös kikerülik mindig ez biztos? https://www.youtube.com/watch?v=Lr2WGXmFTmY itt sem ment, és van még pár ilyen videó ami rendesen mutatja, hogy akár sérült utasok is vannak a földön stb.
2024. jún. 30. 16:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem sikerül mindig kikerülni, de az elörejelzéseket mindig figyelembe veszik. Aztán az elörejelzés is tévedhet.

A három csököttagyú lepontozóbarom azt is megírhatná, mia a baja. Nem tanulta földrajzon, mi a Horn-Fok, és milyen idöjárás ualkodik arra, meg miért jobb nyaralásra a trópusi öv?

2024. jún. 30. 17:27
 8/10 A kérdező kommentje:
Én zöld kezet adtam, köszi, tehát ha lehet akkor útvonalat módosit a hajó, és elkerülik a vihart.
2024. jún. 30. 17:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Efelöl nincs kétségem. :)

Tudtommal bizonyos keretekn belül igen. Nyilván senki sem akarja elveszteni a vendégeket, biztos vagyok, a felvételen látható emberek egy részének ez az utolsó ilyen útja volt. Sokan nem bírják. Magyar vizeken meg északi tengeren látta már dolgokat, de ott nekem is tele lett volna a gatya szerintem.

2024. jún. 30. 17:36
 10/10 A kérdező kommentje:
igazad lehet, nem 1 utas szám növelő dolog a hajó hánykolódás stb... Cruise ship in storm ha youtube ba beirod ad ki találatot, hogy azért voltak rázós esetek.
2024. jún. 30. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!