Ha valaki motoros hajón dolgozik(akár mint kapitány)abból következik, hogy szeret/tud vitorlás hajózni?Többi a hsz-be.
Figyelt kérdés
Sziasztok, engem a vitorlás hajózás sose vonzott, de nagy tengerjáró hajón utas szállitó vagy áruszállitó , szivesen lennék kapitány, ez csak álom mert mozgássérült vagyok. A "Valóságba" hogy van ez aki rendes motorral hajtott hajót vezet, abból következik, hogy (általában) szeret vitorlázni is, ill kell egyáltalán értenie hozzá? Azért kérdem mert nem tudom , hogy a "hajók lépcsőjébe" benne van e az, hogy kell tudni vitorlásozni is. Hogy érthető legyen a repülőknél se ugye a nagy 747-esbe és társaiba kezd az ember, hanem ha jól tudom pl vitorlázó gépen. No ezért érdekelne mielőtt valaki 1 tényleg komoly nagy hajóra kerül, akár mint kapitány, szóval a haladási lépcsőfokba a hajó osztályok vagy méretek között benne van e a vitorlás is. (mert gondolom mint a repülőknél a hajóknál is a kisebb hajókon kezdődik a karrier) köszi a válaszokat.2024. jún. 23. 17:05
1/3 anonim válasza:
Vitorlásra külön jogsi kell, de lehet géphajóval is közösen csinálni a képzést. Nem feltétele egyik a másiknak, ki mit szeretne, persze sok köztük az átfedés, pl. a hajózási szabályok.
Meg külön képzés van a tengerre. Oda ugye nem érvényes a belvízi hajóvezetői engedély. Tengeren vannak korlátozott, korlátlan kategóriák.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tehát ha jól értem akkor nem "kötelező" vitorlás hajóhoz érteni, mondjuk 1 tengerjáró hatalmad konténer szállitó kapitányának, pl- .
2024. jún. 23. 19:15
3/3 A kérdező kommentje:
"hatalmas"
2024. jún. 23. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!