Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem szerelnek fel...

Miért nem szerelnek fel kamerákat a repülőgépek külsőjére?

Figyelt kérdés

Az elmúlt pár napban több repülőgépek katasztrófaival foglalkozó műsort néztem. Ültem már pilóta fülkében és érzékeltem, hogy nem sokat lehet onnét látni. Nem mondom azt, hogy feltétlen megoldás lenne, de kamerákkal körbe szerelni a repülőt nem lenne biztosságosában? A pilóta hamarabb és pontosabban tudna 1-1 veszélyhelyzetre reagálni.

(és mielőtt valaki itt nagyon hülyének nézni nem ilyen őskorul cctv kamerákra gondoltam, vannak modern, kicsi kamerák is amik aerodinamikailag nem gondolom, hogy egy hatalmas utasszállítót befolyásolna)

#repülő #kamera #katasztora
jún. 9. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Ez legalább olyan fontos mint az oldalra világító fényszórók.
jún. 9. 12:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Sok gépen vannak külső kamerák. Az utasok tudják követni a leszállást, utoljára olyat láttam, hogy a függőleges vezérsík csúcsán volt a kamera és lehetett látni végig a gép testét és a szárnyakat is. Meg persze a gép előtti zónát, a földön a szántóföldeket is.
jún. 9. 21:17
 3/8 anonim ***** válasza:
A380-on van kamera...
jún. 10. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:
A pilótábak csak látva repüléskor kell kilátnia. Oldalra, fel-le minek? Vagy hátra. Igen, legyen rajta tolatóradar is.
jún. 10. 20:55
 5/8 A kérdező kommentje:

A "mi értelme van kérdésekre" a válasz, mert látni jó. Igen radarok és kommunikációs eszközök, de mint minden ezek is tönkre mehetnek. Le és felszállásnál illetve a kifutó részen kamera hasznos, levegőben pedig volt már amikor két gép összeütközött. De olyanra is gondoltam, hogy a szárny megsérül, esetleg a turbina leesik (igen le tud így van kialakítva) akkor az egy információ a pilótáknak. És minden minden informatikai eszköz ebben is lehetnek hibák. Hasonló példával élve, legtöbb autóban nem világit air bag lámpa, de mi rá a garancia, hogy karambolban tényleg ki is nyílik?

Miért lenne hátrány vagy baj, ha a pilóták vizuális képet is kapnak a külvilágról illetve a gép állapotáról? Mert elég csak 1x, hogy rossz legyen valami és ott a katasztrófa.

jún. 13. 16:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Az autót se kell látnod kívülről hogy vezetni tudd.

Hidd el, ha leesik a turbina, tudni fogják. :D

jún. 13. 16:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Mikor diplomáztál repülőgépfejlesztésből?
jún. 13. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom tegnap a youtubeon. :D
jún. 13. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!