A GLS futár meg a többi futár hivatásos sofőr?
A 102-es orvosira gondolsz?
Megnéztem pár cégnél a jelentkezési feltételeket, de nem írja egyik sem. Ez persze nem jelenti azt hogy nem kell. A logikus az lenne hogy csak 102-es orvosival lehet vezetni, mert "a munkakörében gépjárművezetői státuszban foglalkoztatott személy - járművezetői kategóriától függetlenül - kizárólag 102-es kóddal vezethet járművet". De ki tudja hogy pontosan milyen munkakörbe vannak sorolva, milyen jogi csűrés-csavarás van a háttérben.
Hiába pontozzátok le, hivatalosan nem azok.
Csak "sima" sofőrök.
Nekem hivatásosként kell GKI, PÁV, vezetési tréningek.
Ide csak annyi kell, hogy legyen B kategóriás jogsid és kész... fel is vagy véve.
Vezetéssel keresi a pénzt? Akkor sofőr. Pont az a sofőr meg az úrvezető között a különbség, hogy előbbi pénzt kap az autóban töltött idejéért. Kezdjük ott, hogy a "hivatásos sofőr" elég fura kifejezés, mert a "sofőr" szó már önmagában azt jelenti, hogy az a munkája, hogy vezet. Attól, hogy nekem van 12 éve jogsim és majdnem mindennap vezetek, én nem vagyok sofőr.
És igen, hivatásosak, ahogy a taxit is lehet B-vel vezetni de a taxis az sofőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!