Magyarországon mióta van parhuzamos közlekedésnél lámpa elött jobbratartási kötelezettség?
Akkor ezek szerint túl leegyszerüsítettem a kérdést. Van az 1975-ös szabályban olyan, máig érvényes pont, hogy a belsö sávot tilos használni lámpa elött várakozva, és kötelezö a jobb sávban libasorban várakozni?
(Most fellepoztam a 75'-ös rendeletet, külön megengedi lakott területen 3.5 T alatti jármünek a belsöben való haladást, amennyiben nem akadályoz mást.
"Ennyire fogalmatlan csak nem lehetsz, ha egyszer vezetsz."
Nem vagyok. Egy másik kérdésnél merült fel korábban, hogy a németeknél miért szeretnek libasorban állni 8-10-en a "4 sávoson" lámpa elött a jobb sávban, miért nem töltik fel mindkét sávot. Tulajdonképpen ez lenne a normális.
Valaki szerint csak betartják a jobbratartási kötelezettséget.
"Valaki nagyon megbántott, vagy ledudált a belsőben?"
Mint már írtam, egy korábbi kérdésben merült fel.
"Kérdező, te teherautót vezetsz?"
Nem. Hogy jön ez ide?
"Kérdező, te teherautót vezetsz?"
Nem. Hogy jön ez ide?
Úgy, hogy teherautóval a külső sávban kell felsorakoznod, ha nem fogsz utána hamarosan olyan manővert csinálni (pl. balra kanyarodni), amihez a belső sávban kell lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!