Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miskolcon milyen engedéllyel...

Miskolcon milyen engedéllyel lehet behajtani a Széchenyi utcára?

Figyelt kérdés

Alapvetően behajtani tilos, és csak rendőr, mentő, tűzoltó stb. mehet be. Azonban néha látni ott sima civil járműveket. Egyik ismerősöm szerint, lehet engedélyt kapni, ha valakinek van ott úti célja (cég, lakóhely stb.).

Én munkaügyből vezetek, és mostanában annyira megnőtt a forgalom a városban, hogy nagyon később érek haza. Főleg, hogy a balesetek száma is növekedett, ami miatt néha mozdulni sem lehet. Korábban nem tudok indulni, mert csak a munkaidőm lejárta után indulhatok el, tehát ez az opció is kilőve.

Azon gondolkodtam, hogy keresek ott egy barátságos embert, és összebratyizok vele, hátha ki tudok kunyerálni egy engedélyt tőle. Ismerek is ott egy embert, akinek van ott egy boltja, jóba is vagyok vele, de a hónap végéig külföldön van, így nem tudok vele beszélni.

Valakinek esetleg van tapasztalata arról, hogy milyen engedéllyel, és milyen módon tudom megszerezni ezt?

Tudom elmebeteg dolognak hangzik, de már elegem van abból, hogy mások miatt érek haza későn, és ezért nincs időm semmire.

2024. márc. 5. 10:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
És azt honnan veszed, hogy azoknak a luxusautóknak van engedélyük behajtani? Az meg jobb esetben nem úgy működik, hogy a szomszéd Jóska nem tartja be a törvényt, na akkor én sem fogom...
2024. márc. 13. 15:37
 12/20 A kérdező kommentje:
#11 Valóban nem így van, ezért sem hajtok be engedély nélkül, de azzal kéne példát szabni, hogy ezeket szépen kirángatják, és megbüntetik. Ezért van annyi szabályszegő, mert nem statuálnak példát ezekből az esetekből az országban. Főleg ha még veszélyeztet is. Olaszországban vannak olyan helyek, ahol autó be sem mehet, és ha mégis arra megy valaki, akkor máris ott a rendőr. Nincs kivételezett kis kedvenc.
2024. márc. 14. 11:56
 13/20 anonim ***** válasza:
Bérelj egy parkolót ott, ahol befejezed a munkát, tedd le ott a taxidat vagy furgonodat, és menj haza villamossal. Nincs szükség az autódra a sétálóutcán.
2024. márc. 17. 12:17
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Jaj ne legyünk már álszentek. Mindenki tudja, hogy ebben az országban az jut előre, aki kiharcol magának bizonyos előjogokat. Ha lenne megoldás, akkor biztos mindenki megpróbálna hozzájutni, aztán magyarázkodna, hogy "de az más". Érdemes összehaverkodni valakivel az önkormányzatnál és utána szépen ráterelni a szót a kérdésre, és lehet, hogy az a személy majd ismer valakit, aki ismer valakit.

Engem is idegesít, amikor éjjel "szállítják az árut" a diszkóba, max hangerőn Grófót üvöltetve a tegnap vett BMW ablakaiból.

Ne játsszuk el, hogy mi mások vagyunk. Nem kell előadni a szentet, ki kell használni a lehetőségeket, ne csak a felső tízezernek legyen meg mindene.

2024. júl. 8. 09:37
 15/20 anonim ***** válasza:
#14 Mert az éjjel Kis Grófót üvölttető BMW biztos rendelkezik engedéllyel, hogy behajthasson... 😂😂 Attól, hogy ő nem tartja be a törvényt, nem kellene az ő példáját követni. Az legyen az ő baja, ha lekapcsolják. Az ilyenek miatt tart itt ez az ország, mint amilyen te is vagy.
2024. júl. 8. 16:34
 16/20 anonim ***** válasza:

#15 Csak az a baj, hogy ez a BMW már rendszeres látogató, és sosem kapcsolja le senki, pedig egyszer rendőrt is láttam elmenni mellette. Azért tart itt az ország, mert mindenki (beleértve a lepontozókat) ilyen eltaposható birka. Ha odajönne hozzád egy hasonló bömös alak, és összeverne, te akkor is csak csóválnád a fejed, és hagynád magad, hogy "én nem leszek olyan, mint ő. Nem követem a példáját.".

Nem csoda, hogy Fidesz kétharmad van.

2024. júl. 8. 17:18
 17/20 anonim ***** válasza:

Hogy jön ide a Fidesz kétharmad? Nem mintha rád tartozna, de egyáltalán nem vagyok fideszes.

Akkor kövessük a te logikádat. Szarjon rá mindenki, mert hát éjjel a cigó behajtott a BMW-vel, akkor menjen végig mindenki csúcsidőben a SÉTÁLÓ utcán, és tarolja le a gyalogosokat, vagy hogy gondoltad? Ha téged ennyire zavar, hogy behajt oda az a pasi, akkor szólj a rendőröknek, hátha attól majd megnyugszik a lelked.

2024. júl. 8. 20:56
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 A rendőrség nem csinál sz*rt sem. Ott meg el mellette, és lelassítani sincs kedve.

Én elismerem, hogy nem kéne a sétálón kocsikázni, de ha ilyen alakoknak lehet, akkor másnak miért ne? Én hiszek az egyenlőségben, és úgy gondolom, hogy az átlag polgároknak egyelő módon kell a jogait, és az esetleges szankciókat kezelni. És épp itt a baj, hogy a kormányt, és a hatóságot nem érdekli, legalább mi közemberek fogjunk össze. Ezt pedig határozott figyelemfelkeltéssel lehet, aminek az egyik módja, hogy az ő kiskapuikat ugyanúgy kihasználjuk, ezzel visszhangot keltve.

Egy egyszerűbb elgondolásbeli példa:

Van egy nagy bolt, ahova az emberek nagy része meg vásárolni tisztességesen. Egyszer megjelenik három ember, akik valamilyen módon kijátsszák a rendszert, és ingyen viszek ki árut büntetlenül, a személyzet szeme láttára (valóságban nem így megy, tudom, de ez csak egy példa). Ekkor te észreveszed, hogy ők ezt teszik, és böki a csőröd, hogy te becsületesen fizetsz, mint a katonatiszt, ők pedig ingyen dőzsiznek. Ilyenkor lenyeled, hogy márpedig te becsületes leszel, csak hogy jobban érezd magad, vagy megpróbálod te is kijátszani. Ez után sok ember ugyanúgy kijátssza ezt a módszert, így már feltűnik az illetékeseknek, és intézkednek az ügyben, hogy vagy mindenki vihessen ingyen árut, vagy senki. Így nincs kivételezett egyén, hanem igazság van.

Nem feltételeztem, hogy Fideszes vagy. Azt mondtam, hogy az ilyen mentalitás miatt van Fidesz kétharmad, mert lehet, hogy sokan nem szavaznak rájuk, de az ilyen vállrándításokkal, és ráhagyásokkal ugyanúgy hozzájárulunk, hogy eltapossanak. Én nem kell a politikáig menni, hogy ezt lássuk. elég megnézni, hogy mi történik például a forgalomban. Egyesek megtehetik, hogy száguldoznak, tolakodnak, úgy hogy büntetést még életükben nem láttak, de ha egy átlag ember megelégeli, és ő is felveszi ezt a módszert, akkor egyből népharag, és fenyegetőzés áldozata lesz, miközben az eredeti tolakodó továbbra is veszélyeztet.

Nem egymás nyakának kéne ugrani, hanem az ilyen előjogokkal rendelkező, kivételezettek ellen kellene fellépni.

2024. júl. 9. 09:08
 19/20 dondancs válasza:
54%
Az a BMW-s az öcsém és ő ott lakik a széchenyi utcában neki engedélye van behajtani. A kisgrofo meg azért üvölt mert nagyon szereti a szomszédját és így kedveskedik neki😂😂😂. Amúgy meg húgomnak is van engedélye.
okt. 13. 18:18
 20/20 A kérdező kommentje:
#19 A Helynekemben laknak a húgoddal együtt, és csak hétvégén éjjel mennek haza? Menő.
okt. 30. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!