Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Osztrákba vásároltam matricát...

Laszloo kérdése:

Osztrákba vásároltam matricát és mégis kaptam büntetést. Utána tudnak nézni hogy hogyan volt kilyukasztva a matricám? Amikor megvárásrlom és a vonalkódot csekkolják akkor a lyukasztás is dokumentálásra kerül?

Figyelt kérdés
Mindig az adott naptól vásáróltam a matricát, szóval max a kutas ronthatta el a lyukasztást, de ezeket is leellenőriztem mindig és ha nem stimmelt akkor észrevettem, egyszer fordult ez elő, de nem befolyásolt semmit mert 2 nappal hamarabbi időponttól adta és lényegtelen volt. Viszont most nem lényegtelen mert kaptam 300 eurós büntetést. 19:26 ra szól a büntetés és mivel kártyával fizettem viszanéztem 19:52 kor vásároltam osztrákba matricát. Mi történhetett és be tudom bizonyítani hogy volt matricám? Magyarországon van egy órás türelmi idő, az osztrákok még ennél sokkal lazábbak sosem volt gond, csak arra tudok gondolni hogy aki lyukasztotta elrontotta a dolgot. 07.06 dátum helyett 06.07 lyukasztott vagy ilyenek

#osztrák, autópálya, matrica, böntetés
2024. febr. 13. 16:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nagy részt nem vettem meg a matricát akkor amikor a pályára léptem, az első vagy a második útba eső benzinkúton vettem meg minden egyes alkalommal mikor osztrákba léptem nagyon nagy átlagban. Akkor vettem meg előre mikor németbe vagy magyarba éppen úgy adódott hogy tudtam venni matricát, de java részt osztrákba vettem meg és nem a határon vagy előtte hanem 50-100 km-en belül. 2024 ben ilyen rendszer van amikor számítógépek vannak meg mesterséges inteligencia. Számítógép végzi ezt a munkát, simán kées lett volna megálapítani azt hogy volt arra a napra érvényes matricám bármikor is vettem meg az nap. Nem is ez volt a kérdésem, én nem is feltételeztem ezt hogy ezért büntettek meg, azt feltételeztem hogy rosszul van kilyukasztva a matrica de erre egy választ sem kaptam hogyan tudnám kideríteni és utána járni, leellenőrizni mi is történt.
2024. febr. 16. 20:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ellenőrzés pillanatában nincs érvényes matricád, akkor megy a bünti.

Eddig szerencséd volt, most pont belefutottál egy kamerába.

2024. febr. 16. 21:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi logika nincs abban, amit mondasz. A buszon az ellenőrt se hatja meg reggel, hogy majd este veszel bérletet.

Meg lévén rendszámhoz nem kötött matrica van, honnan kéne tudnia, hogy később vettél?

2024. febr. 16. 21:21
 14/14 eddiboy ***** válasza:
100%
Eddig is szabálytalanul vetted meg ("50-100 km-en belül"), csak szerencséd volt idáig, ahogy írják is, ugyanis a felhajtás pillanatában már rendelkezned kell érvényes matricával. Magyarországon van csak pár éve ez az 1 órás türelmi szabály, korábban nálunk sem volt, a legtöbb országban most sincs.
2024. febr. 17. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!