Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nagyteljesítményű rolert hol...

Nagyteljesítményű rolert hol használjátok városban?

Figyelt kérdés

Mert kerékpárúton nem lehet és állítólag már igazoltattak és büntettek is. 200 ezer forintig büntethető. Ezt konkrétan a saját ügyemből tudom mert volt egy balesetem és megbüntettek emiatt és a rendőr mondta a meghallgatáson és a végzésben be is idézték a KRESZ ezer részét, szóval az nem valós amit sokaktól hallottam, hogy nem büntethet, mert nincs még szabályozás a rollerre.

Van valakinek hasonló tapasztalata?

jan. 11. 10:57
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

9- köszi. azzal egyetértek, hogy odaírhattam volna, hogy közúti igazoltatás. Azzal nem, hogy közhasználati értelemben a postás igazoltat. Én éltem a 80-as években mégha tizenéves is voltam és tudom mit jelent az hogy igazoltatni. Pont amit 5 ír. "Jó napot kívánok kérem az iratait...." amikor csak úgy megállítanak. Ez a köznyelvben az igazoltatás a számomra. Ahogy mondod minden más inkább azonosítás. Ezért írtam így. Persze ha a szó szoros értelmében nézzük, hogy bárki aki elkéri az igazolványomat hogy megnézze az vagyok aki, akkor lehet, hogy ezek szinonim szavak. Nehéz eldönteni hogy akkor igazoltatás vagy azonosítás, nem is lényeges, mert ettől a kérdés még érthető volt annak aki akarta érteni és tudott, akart a kérdésre válaszolni. (mint pl Te) A többi meg csak a szánalmas életét kompenzálani jön ide, hogy elütéseket meg esetleg félre írásokat kritizáljon. Mert itt Ő lehet a király, ha már otthon meg a munkájában nem tud érvényesülni. Gondolom 10 nem néz át minden online újságcikket. Csak mert rengeteg olyan cikk van amikben hibák vannak. Csak azokra nem lehet válaszolni. Pedig azokat elvileg újságírók írják és ráadásul wordben dolgoznak, amiben van helyesírás, elütés ellenőrző.

De hogy az eredeti kérdésre is kitérjek, a lényeg akkor, hogy segédmotornak veszik. Ez jó mert még a roller bolt sem tudja és amikor őket kérdeztem, ők is csak arra hivatkoztak, hogy nincs rá szabály és forduljak ügyvédhez. Jó vic, az ügyvéd többe került volna mint maga a büntetés. Holott ezek szerint ha a rollerre nincs is szabályozás, de a kerékpár útra van, mert amit nekem beidézett a rendőr az jogos tulajdonképpen. Véleményem szerint még a teljesítménytől is független tehát bármely elektromos roller használót megbüntethetnek teljesítménytől függetlenül. Szóval ha te láttál olyat, hogy igazoltattak valakit az elgondolkodtató, ez inkább csak gyakoribb lesz. Viszont úttesten menni rollerrel elég életveszélyes, ennyit nem ér az egész, akkor inkább lecserélem elektromos kerékpárra vagy marad a kocsi. Csak ez így nem annyira ösztönzik a "zöldülést". Kíváncsi vagyok mikor és milyen lesz a szabályozás.

jan. 13. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!