Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Más munkahelyen is a sofőr...

Más munkahelyen is a sofőr feladata az olajcsere?

Figyelt kérdés
Sofőr állásra jelentkeztem, egy 3.5 tonnás platós furgonnal kellene építkezési anyagokat szállítani. A góré az interjún azt mondta, hogy a karbantartás is az én feladatom lesz, például olajcsere. Mondom neki, hogy ahhoz nem értek, soha nem csináltam. Erre azt mondja, hogy nem baj, van saját mühelye, és megmutatja, nem nehéz...aztán meg nekem kellene csinálnom a későbbiekben. Mindez 300ezres nettó fizuért. Hülyének néz, hogy a szerelő árát is megspórolja rajtam?

2024. jan. 2. 14:20
1 2
 11/14 bazaltkaroly ***** válasza:
Ha munkaidőn belül csinálhatod, és be is van rendszerezve (tehát nem fél hívnak fel váratlanul, hogy fél perced van odaérni, vagy nem kell neked rendezned, hogy mikor férsz be a műhelybe stb.) és egy olajcserétől nem nehezebb feladat, akkor csak tanulsz, ami kifejezetten jó. Elég ritka dolog ez, általában, ha távolsági sofőrmunka- ahol messze vagy a telephelytől, és hazaviszed a járművet -, úgy szokták megoldani, hogy keresel egy szervizet, ott megcsináltatod, és a cég kifizeti a szerelőnek a többit.
2024. jan. 3. 11:43
 12/14 anonim ***** válasza:

HA a munkaidőbe belefér akkor meglehet csinálni.

Sehol se úgy vesznek fel hogy rakodó munkás, de mindenütt kell rakodni is.

Még a kamionoknál is, 25 tonna fel meg le. Igaz hogy békával de azzal is embert próbáló.

2024. jan. 3. 13:41
 13/14 anonim ***** válasza:

A munkaköri leírástól függ, kell-e ilyet csinálni. Nagyobb cégeknél nem jellemző, kisebb cégeknél előfordul, hogy egyszerűbb dolgokat a sofőrrel csináltatnak meg. Sőt, még egyéb munkákat is rád bízhatnak, ha olyan a megállapodás.

Én mikor platós kisteheren sofőrködtem, egy hét után mondták, hogy cseréljem ki a leömlőcsonkot. Én meg csak néztem nagy szemekkel, 20 éves voltam, szart se értettem az autószereléshez, azt se tudtam, mi az a leömlő. Aztán egy olyan barkácsolós típusú illetővel együtt megcsináltuk az udvaron. Később is csak nagyobb munkák miatt került szerelőhöz az autó. De olyankor meg adtak egyéb munkát, volt, hogy légkalapáccsal kellett betont törnöm, vagy törött szerszámokat hegeszteni (ahhoz értettem). Dolgozni vettek fel, ha épp nem ment az autó, valamit csinálnom kellett akkor is a fizetésért.

2024. jan. 3. 17:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Nyugaton nem! Megfelelő végzettség nélkül egy szerszámot nem adnak a kezedbe!

Ott a Balkánon már bármi lehet.

2024. máj. 20. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!