Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogos hogy lelkiismeret...

Jogos hogy lelkiismeret furdalásom van amiért jogosan ledudált egy másik autós?

Figyelt kérdés
Friss jogosítvánnyal vezetek de már elég sokat mentem, eddig még sose dudáltak le, jól megy teljesen, előbb viszont figyelmetlen voltam egy előzésnél és jöttek szemből, lassítania kellett hogy vissza tudjak menni a sávomba és ezért ledudált. És lelkiismeret furdalásom van miatta hogy bakiztam egyet. Szégyellnem kell magam emiatt?
2023. nov. 28. 10:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10 szóval aki nagyon óvatos és nem mer előzni, az biztos nem tart követési távolságot sem. nálunk aki nagyon óvatos, az pont hogy jó bőséges követési távolságot szokott tartani.
2023. nov. 28. 13:47
 12/18 anonim ***** válasza:
47%
Én is azt tapasztalom, aki egyáltalán nem akar előzni, az normális köv. táv.-ot tart. Az mászik bele a kamion seggébe, aki előzni akar és nem látja be, hogy kanyargós az út, sűrű a szembe forgalom, úgyhogy kár erőltetni. Na, ők sokszor fél órán át is a kamion seggében mennek.
2023. nov. 28. 13:51
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
#11 "szóval aki nagyon óvatos és nem mer előzni, az biztos nem tart követési távolságot sem" - ha ezt olvastad, akkor gondolom nyolc általánosod sincs, nemhogy jogsid, mert ilyet senki nem mondott. Ugye alapból azokról beszélünk, akik belemennek egy merész előzésbe, amibe nem kéne, és utána stresszből nyuszik lesznek, és ilyenkor nyilván nem a józan ész diktál, hanem megelőzőleg a vakmerőség, utólag meg a félelem. Mert ugye ez a premissza. Ne általánosíts olyanra, amiről senki nem beszélt, nagyon gáz, és csak remélem, hogy szövegértési problémáid vannak, mert a másik opció az, hogy annyira bunkó rosszindulatú f*sz vagy, hogy pont miattad kell másoknak extrán figyelnie az utakon.
2023. nov. 28. 13:59
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
#12 Aki előzni akar, az nem mászik a kamion seggébe, hanem pont olyan távol van a kamiontól, hogy lássa tőle a szembesávot. Komolyan, nektek mit tanítottak a tanfolyamon?
2023. nov. 28. 14:00
 15/18 anonim ***** válasza:
#12 És nem azokról beszélünk, akik nem akarnak előzni, hanem arról, hogy amikor valaki egy necces helyzeten túl van (mint a kérdező), már a megengedett 90 helyett is inkább 60-nal megy stresszből, és én annyit mondtam az elején, hogy ez nem egy egészséges megküzdési mechanizmus.
2023. nov. 28. 14:02
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

"Komolyan, nektek mit tanítottak a tanfolyamon?"

azt, hogy az előzés a legveszélyesebb manőverek közé tartozik, szóval ha egy kicsit is nem érzed biztosnak, akkor inkább ne erőltesd.

2023. nov. 28. 23:30
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 Ennyit? És azt nem mondták el, hogy ne a seggébe menjél a másiknak, mert akkor nem látsz? Hogy a visszaváltást még akkor csináld meg, amikor a saját sávodban vagy? Hogy időben indexelj, ne a kormányrángatás pillanatában??? Oké, hogy az előzés veszélyes, pont ezért kéne normálisan csinálni. Ha csak annyit tudsz róla, hogy veszélyes, akkor tényleg ne próbálkozz vele.
2023. nov. 28. 23:33
 18/18 anonim válasza:
Nem kell lelkiismeret furdalásodnak lenni, mert mindenkivel van ilyen
2023. dec. 10. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!