Mi az igazi oka annak, hogy Budapesten a déli vasúti hídon nem lehet átmenni gyalog, bicajjal?
Miért nem úgy építették át?
Aki ismeri a környéket, konkrét tragédia a közlekedés ott.
Ott van mellette a Rákóczi híd.
Amíg az nem épült meg, lett volna értelme a kérdésednek. Mivel közel 30 éve megvan ez a híd, azóta értelmetlen a kérdésed.
Nézem a google map-en, elég széles az. Nem járnak rajta tömegek.
A vasúti hidakhoz épített járdák fele ilyen szélesek se szoktak lenni.
Jelzőlámpákon kell átverekedned magad? Miért? Én csak átsétálok, ha zöld a lámpa.
És nem mindegy, hogy szűk-e? Ha az lenne a lényeg, hogy gyorsan átjuss, eszedbe sem jutna gyalog elindulni, hiszen villamos jár rajta.
A másik híd nem volna szűk?
Meg egyébként Európában máshol minden hídon lehet nyugodtan sétálni?
Mondjuk tény, hogy én kerékpárosként megyek falnak az ott tapasztalt Balkántól.
És igen, nyugaton nem láttam ilyen balkánt.
Mondjuk ott a közúti hídnak mindkét oldalán volt batárszéles hely gyalogosnak, bringásnak.
Mindegy, milyen járművel vagyok, tudomásul veszem, hogy vannak az utakon lassúbb, gyorsabb, fürgébb és lomhább résztvevői a forgalomnak.
Aztán van az a típus, aki mindenki letol, vagy pont ellenkezőleg, fenntart, mert ha ő közlekedik, mindenki másnak kuss legyen.
De mondd, mégis, milyen a Rákóczi hídon a biciklis-gyalogos forgalom, ennél is sűrűbb?
Kerékpárral ugyanúgy akarunk haladni, mint te az autóddal.
Balkán komolyan mondom.
Látod, most nagyon mellényúltál, elsősorban biciklivel közlekedem, másodsorban autóval, fiatalabb koromban motoroztam.
Nincs mit tenni, el kell fogadnunk egymást az utakon, ismerni és alkalmazni a szabályokat (nem azért, mert az a tutiigazság, hanem mert az a közmegegyezés), és lehetőleg úgy közlekedni, hogy legalább egy hibázást baj nélkül korrigálni tudjunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!