Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez milyen tábla? Miért nem...

Ez milyen tábla? Miért nem találom szinte sehol?

Figyelt kérdés
[link]
2023. okt. 2. 21:18
 1/9 A kérdező kommentje:

A linkbem direkt hiba van.

Egy p betű hiányzik, kepfeltoltes.

Másképp nem engedte.

2023. okt. 2. 21:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Tilos dudálni amíg fel nem oldja egy ugyanilyen tábla csak át van húzva a kürt
2023. okt. 2. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Hol van ez a tábla? Magyarország? Külföld? Országút? Helyi közút?

Nagyon régen egyből dudált az autós, ha az úthoz közel látott vkit, vagy a takarásban lehetett vki, vagy csak túl lassan ment vki előtte. Azért volt a tábla, mert forgalmasabb helyeken olyan dudaszó volt már, mint vmi lakodalmas menet.

Ma már e téren jobban hagyatkozunk a bizalmi elvre. A tábla hivatalosan megszűnt. Úgyis max akkor dudálunk, ha valóban veszélyt hárítunk el vele. Ezt pedig helytelen lenne tiltani.

Közútkezelő által elhanyagolt kisebb helyeken talán még kinn van ilyen. Illetve talán Romániában láttam még.

2023. okt. 2. 22:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Miskolc Megyei
2023. okt. 2. 22:24
 5/9 anonim ***** válasza:

A kepfeltoltes le van tiltva az oldalon. Használj másik képmegosztót, pl. kepkuldes.com

Dudálni tilos, de a magyar kreszben és szabványokban már nem szerepel. Külföldön lehet látni több helyen.

2023. okt. 3. 04:53
 6/9 nemaRendőrség ***** válasza:

Dudálni tilos tábla.

Kórházban netto parasztság, egyrészt a betegeket zavarja, másrészt műtét közben sem lehet túl kellemes.

Az egész húszas zóna, nincs olyan forgalmi helyzet ami indokolná a dudát, csak megyei lévén sok c így jelezte a kiscsaládnak hogy megjött

2023. okt. 3. 08:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Itt nem erről van szó.

2007-ben szereztem vezetői engedélyt, de akkor ez nem volt része a tananyagnak és most se találtam meg.

Oké, hogy duda, de nem tudtam, hogy régen volt ilyen.

2023. okt. 3. 09:51
 8/9 bazaltkaroly ***** válasza:
53%
Megerősítem. Egyből megismertem, hogy a Miskolc Megyeiben van. A közutakon már nem használják, mert pont a veszélyelkerülést gátolná (ahogy a hármas is írta). Itt azért maradt meg, mert a korházban sok a beteg páciens, akiknek pihenésre van szüksége, illetve olyan speciális betegek, akiket egy hirtelen dudaszó felkavarhat. Amúgy a kórház területén, amúgy sem lehet gyorsan menni, így duda nélkül is elkerülhető a baleset, ezért sem fontos dudálni.
2023. okt. 3. 09:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Az volt a neve, hogy Kürtölni tilos.
2023. okt. 3. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!