Nem teljes a színlátásom. Szemüveget vettem színtévesztés kiküszöbölésére. Class 1 repülőorvosivizsgánál engedik, hogy használjam? - Mert a szemüveggel tökéletesen látok!
Figyelt kérdés
2023. aug. 27. 13:31
1/1 anonim válasza:
tuti nem
Magyarországon a színlátást korrigáló szemüveget nem ismerik el a munkaalkalmassági vizsgálatkor.
Amugy eza színlátásos dolog egy nagy szemétség, rengeteg ember nem választhatja azt az életet, munkát magának amire vágyik, mert nem tudja az isihara tesztet hibátlanul elolvasni.
Mintha ezen mulna valami is.
Pl: Még sose hallottam olyat hogy azért történt volna egy közúti baleset mert a soför színtévesztő volt.
Szerintem ezt diferenciáltam kéne komoly szakorvosi vizsgálattal megállípítani ki milyen munkakörökre alkalmas vagy nem alkalmas.
Pl: egy alkoholista, alvászavaros, mentális beteg ember simán kap C jogsit, ha az isihara könyvet el tudja olvasni
Kész vicc:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!